Brčak u pritvoru nakon pucnjave u centru grada

P. Janjić iz Brčkog mjesec će provesti u pritvoru kao osumnjičeni da je 24. januara u centru grada jednoj osobi, hicima iz pištolja, nanio više prostrelnih rana.

Bosna i Hercegovina 30.01.2024 | 17:24
Brčak u pritvoru nakon pucnjave u centru grada

Osumnjičenom 31-godišnjaku za krivična djela teške tjelesne povrede i neovlaštene nabavke i držanja oružja, pritvor je određen usljed opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

– Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta intenzivno sprovode istragu protiv Janjića zbog sumnje da je 24. januara, оkо 19.15 časova, u ulici Bosne Srebrene, muškarcu O. P. hicima iz pištolja nanio prostrelne rane nogu, pogodivši ga više puta u predjelu koljena. Kako se navodi u naredbi o sprovođenju istrage, pošto je O. P. ispred Vatrogasnog doma parkirao vozilo “kedi”, Janjić je s mjesta suvozača, nakon kraće rasprave, izvadio pištolj koji je neovlašteno držao kod sebe i ispalio jedan hitac u pravcu desne natkoljenice oštećenog – kažu iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Sumnja se da je, zatim, izašao iz vozila, prišao vozačevim vratima, te pošto je i O. P. izašao napolje, ponovo mu ispalio hitac u pravcu istog dijela tijela, nanijevši mu još jednu prostrelnu ranu.

– Nakon što je teško povrijeđeni O. P. sjeo na kolovoz pored zadnjeg dijela vozila, osumnjičeni je ispalio još dva hica u predjelu donjih ekstremiteta oštećenog, nanijevši mu prostrelnu ranu, ovaj put sa stražnje strane lijeve potkoljenice. Kako se zaključuje u naredbi, Janjić se poslije toga nakratko odmakao od O. P, a potom se vratio i uz pogrdne riječi uperio pištolj u pravcu povrijeđenog, a zatim se udaljio sa lica mjesta – ističu iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Janjić je uhapšen istog dana, u 23 časa, a nakon zadržavanja i kriminalističke obrade u Policiji, sproveden je u prostorije Tužilaštva. Kao što je to Policija prethodno učinila, i Tužilaštvo je osumnjičenog zadržalo tokom 24 časa, ispitavši ga za to vrijeme u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je podnijelo prijedlog sudu da mu odredi pritvor.

Prijedlog za određivanje pritvora obrazložen je postojanjem opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Prihvativši tužilački prijedlog u cijelosti, Osnovni sud Brčko distrikta odredio je Janjiću pritvor u trajanju od jednog mjeseca, a koji počinje teći od momenta njegovog hapšenja, 

U međuvremenu, Tužilaštvo i Policija nastavljaju istragu usmjerenu na dokazivanje krivičnih djela teške tjelesne povrede i neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružje.

(Klix) Foto: BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nemoj Hadžija

30.01.2024 17:39

Pritvor mu je određen jer bi mogao po četvrti put ponoviti djelo jer ovo mu je treći put da puca u čovjeka.Bravo za policiju i sudove.Posle kad Hadžija preuzme stvar u svoje ruke dobije 23 godine zatvora.

ODGOVORITE
Name

Znaš Kako

30.01.2024 20:07

Kada neko pošten ubije ovu budalu, odležaće i za njega i za sebe,forma će biti zadovoljena, na žalost !

Name

Nebojša

30.01.2024 19:07

Ako mu bude sudio sudija Savić taj revolveras ne treba da brine.Taj tzv sudac Savić je najsmrdljiviji u sudu u Brckom,dno dna,pozdrav za njega iz Srebrenika,gospoju mu nabijem na k...

ODGOVORITE
Name

Anas

31.01.2024 13:26

. ..I ?...Jel'se neko normalan ozbiljno ponadao da ce policija, tuzilastvo ili sudstvo naprasno poceti da se mijesaju u posao za koji primaju platu???!!!

ODGOVORITE