Хаг: МСП наложио Израелу да спријечи геноцид у Гази

- Судија Џоан Донахју данас је, на седници поводом оптужбе Јужне Африке против Израела за геноцид над Палестинцима у Појасу Газе, изјавила је да је Међународни суд правде одлучио да Израел мора "предузети све мере у оквиру својих овлашћења" да спречи сва дела у оквиру конвенције о геноциду.

Свијет 26.01.2024 | 14:42
Хаг: МСП наложио Израелу да спријечи геноцид у Гази

Донахју је додала да Израел мора "одмах" да обезбеди да његове снаге не почине било кака чин из конвенције о геноциду, преноси Гардијан.

Израел такође мора предузети хитне мере за побољшање хуманитарне ситуације у Гази, одлучио је МСП.

Судија Донахју истакла је да се људска права Палестинаца у Појасу Газе, која је у својој оптужби навела Јужна Африка, морају поштовати, укључујући да буду заштићени од дела геноцида.

МСП је закључио да су Палестинци заштићена група према конвенцији о геноциду, преноси Гардијан.

(Тањуг) Фото: Илустрација/Агенције 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Замисли

26.01.2024 15:17

Палестинци нису народ, нису људи, за ове, они су група ! Значи, Израел није починио геноцид, чим га ови упозоравају да га не чини ! Занимљиво, некада је геноцид био стријељање ратних заробљеника, а ови, равнају , мељу све редом, и то није геноцид ! Занимљиво је и то, да Палестинце бране Муслимани Шити и ако су Палестинци Сунити, а не бране их богате и моћне Сунитске државе, као што су, С.Арабија, Јордан, Катар, Кувајт, Емирати !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцени

26.01.2024 16:19

Да ли ико, али бас има ико да на свијету укине производњу наоурузања и ратове, засто су свјетски моцници бездусни, засто убијати невине дусе, зивот је ионако кратак, нека зиви свак у својој земљи, треба се бавити економијом, стандардим људи, цинити све да људи буду срецни на овој планети

Name

Па да

26.01.2024 16:54

Да спреце па колко треба да побију висе дјеце да би их осудили милион јел

ОДГОВОРИТЕ