Hag: MSP naložio Izraelu da spriječi genocid u Gazi

- Sudija Džoan Donahju danas je, na sednici povodom optužbe Južne Afrike protiv Izraela za genocid nad Palestincima u Pojasu Gaze, izjavila je da je Međunarodni sud pravde odlučio da Izrael mora "preduzeti sve mere u okviru svojih ovlašćenja" da spreči sva dela u okviru konvencije o genocidu.

Svijet 26.01.2024 | 14:42
Hag: MSP naložio Izraelu da spriječi genocid u Gazi

Donahju je dodala da Izrael mora "odmah" da obezbedi da njegove snage ne počine bilo kaka čin iz konvencije o genocidu, prenosi Gardijan.

Izrael takođe mora preduzeti hitne mere za poboljšanje humanitarne situacije u Gazi, odlučio je MSP.

Sudija Donahju istakla je da se ljudska prava Palestinaca u Pojasu Gaze, koja je u svojoj optužbi navela Južna Afrika, moraju poštovati, uključujući da budu zaštićeni od dela genocida.

MSP je zaključio da su Palestinci zaštićena grupa prema konvenciji o genocidu, prenosi Gardijan.

(Tanjug) Foto: Ilustracija/Agencije 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zamisli

26.01.2024 15:17

Palestinci nisu narod, nisu ljudi, za ove, oni su grupa ! Znači, Izrael nije počinio genocid, čim ga ovi upozoravaju da ga ne čini ! Zanimljivo, nekada je genocid bio strijeljanje ratnih zarobljenika, a ovi, ravnaju , melju sve redom, i to nije genocid ! Zanimljivo je i to, da Palestince brane Muslimani Šiti i ako su Palestinci Suniti, a ne brane ih bogate i moćne Sunitske države, kao što su, S.Arabija, Jordan, Katar, Kuvajt, Emirati !

ODGOVORITE
Name

Ogorceni

26.01.2024 16:19

Da li iko, ali bas ima iko da na svijetu ukine proizvodnju naouruzanja i ratove, zasto su svjetski mocnici bezdusni, zasto ubijati nevine duse, zivot je ionako kratak, neka zivi svak u svojoj zemlji, treba se baviti ekonomijom, standardim ljudi, ciniti sve da ljudi budu srecni na ovoj planeti

Name

Pa da

26.01.2024 16:54

Da sprece pa kolko treba da pobiju vise djece da bi ih osudili milion jel

ODGOVORITE