Партизан прегазио Мегу: "Ово је побједа за Милоја"

Кошаркаши Партизана убедљиво су савладали Мегу резултатом 112:80 у мечу 17. кола АБА лиге.

Спорт 22.01.2024 | 21:20
Партизан прегазио Мегу: "Ово је побједа за Милоја"

Био је ово својеврстан опроштај два клуба од недавно преминулог Дејана Милојевића.

Као што је познато, Милојевић је био капитен и играчка легенда црно-белих, док је највећи део тренерске каријере провео у Меги.

То је био повод да се у Арени окупи никад већи број људи – чак 23.021, што је званично рекорд АБА лиге.

Присутан је био и Миодраг Мишко Ражнатовић у првом реду, упркос свађи са Партизаном, али и многе легенде црно-белих: Душко Вујошевић, Саша Павловић, Ратко Варда, Вуле Авдаловић, Веселин Петровић и многи други.

Меч између Партизана и Меге био је у егалу само у првој деоници. Чак су гости имали предност у пар наврата, али само док није кренула друга четвртина.

Њу је Партизан добио резултатом 34:13, што довољно говори како је играо офанзивно, али и дефанзивно у том периоду.

Предњачио је Џејмс Нанели који је постигао чак шест тројки на половини сусрета, а укупно осам до краја меча (рекорд са 10 држи Тему Ранико).

Партизан је до полувремена стигао до 59 убачених поена и имао је предност од 20 поена, што је разлика коју је само увећао у наставку сусрета.

Истина, стигла је Мега до 65:51 искористивши "празне минуте" у игри Партизана, али врло брзо се поново "упалила машина".

Тим Жељка Обрадовића је поново почео да погађа са дистанце, а Нанелију се придружио и Френк Камински. Амерички центар је по уласку у игру добио велике овације навијача и потом им се "захвалио" са две тројке и буђењем свог тима.

Партизан је до краја почистио Мегу са паркета и нанео јој убедљив пораз, осветивши се за шокантан пораз у првом делу сезоне. Тада је Мега славила у продужетку у дворани "Ранко Жеравица" на Новом Београду, а аутокош у последњој секунди дао је тада Урош Трифуновић.

Ваља напоменути да се у овом мечу на паркет после вишенедељне паузе вратио Алекса Аврамовић и, рекло би се, у правом моменту сезоне се поново ставио на располагање Жејку Обрадовићу.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар