Добила критике јер се руковала се са Рускињом

Дефинитивно је била грешка, због чега је Лизи веома жао“, прокоментарисао је инцидент отац Украјинске тенисерке.

Свијет 21.01.2024 | 10:34
Добила критике јер се руковала се са Рускињом

Украјинска тенисерка Елизавета Котљар изазвала је „скандал” током Аустралијан опена. Она се после меча руковала са Владом Минчевом, противницом из Русије, што је изазвало негодовање Украјинаца. Тениски савез Украјине је напоменуо да подржава заједнички став украјинских тенисера да се не рукују са представницима земаља агресора.

"Наши водећи играчи су обавештени о томе и подржавају ову позицију. Али увек може бити грешака. Таква грешка се данас десила нашем играчу", наводи се у поруци.

Отац 16-годишње Елизавете из Дњепра заузео се за своју ћерку. Објаснио је њену акцију као недостатак искуства у тако великим такмичењима као што су турнири серије гренд слем.

"Нажалост, моја ћерка се није осећала добро, емоције су јој биле преко ивице, па није у потпуности контролисала своје понашање. Ритуал после меча је извела на апарату - руковала се противници, није разумела да је преко мреже био представник земље која је напала нашу отаџбину. Дефинитивно је била грешка, због чега је Лизи веома жао“, прокоментарисао је инцидент отац Елизавете Котлар.

Руски медији су пренели вест о руковању Украјинке са њиховим спортистом. Председник Руске тениске федерације Шамил Тарпишчов прокоментарисао је чин Украјинке.

"Тенис се увек истицао међу осталим спортовима. Спорт ван политике — то је доказано", рекао је он у интервјуу за руску државну новинску агенцију ТАС.

(Политика/фото: принтскрин)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Давид Царусо

21.01.2024 10:52

Па какве везе има једна тенисерка са ратом ?Са овим коментаром Украјина јос једном доказује колико је огрезла у нацизму .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уф

21.01.2024 18:10

Погледај само домаће портале. Пристигле нове генерације, задојене причама острашћених старијих, и онда варница фали да све букне. Тако да ако једна страна не води рачуна шта ради, реална је реакција друге стране. Е сад како ће бити добро или лоше то од добрих људи не зависи.

Name

Илија

21.01.2024 10:53

Отац јој је једна будалетина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.01.2024 12:18

Отац је очински реагирао да заштити кћерку од украјинских националиста да не кажем поремећених ликова којих има у свим народима....

Name

Звонко

21.01.2024 15:21

Ти си будала...не видиш шуму од једног дрвета....

Name

Мирослав

21.01.2024 11:05

Све је проклета политика, време је да нормалан свет бојкотује политицаре,и њихове погане одлуке. Бас су нас зајасили, сврстајте се или следи казна. Бас смо стадо. А поганој политици нема краја. Цујемо холадсог генерала, да нам следи рат у Европи и да се припремимо, да купимо транзисторе, батерије, макароне и конзерве. Да је правде сви би они били у затвору, а ми на слободи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

21.01.2024 11:32

Све за спорт ништа за политику живела омладина !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

21.01.2024 17:24

Такво размишљање у спорту да се нерукује са спортистима конкурентима је фашистичко нацистичко! И сами знате да су нацисти и малоумници ти који шире мржњу! Какве везе имају тенисери са ратом, нису они произвели рат! То да се нерукују, да Руски спортисти немају право на заставу, грб и све што је понос државе су прогласили и наредили фашисти и нацисти управа АТП, МОК, УЕФА, ФИБА итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спортски

21.01.2024 17:35

Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

21.01.2024 18:32

Није тачно да су руски тенисери представници Русије у Аустралији, јер није репрезентација, није Дејвис куп, нити су Олимпијске игре. Ту су јер су својим пласманом на АТП листи или су у квалификацијама изборили учешће. Ја им неби пружио руку из разлога јер су пристали да играју, а да им се на графици у тв преносу не приказује застава њихове земље. Пара врти гдје бургија неће.

ОДГОВОРИТЕ