Dobila kritike jer se rukovala se sa Ruskinjom

Definitivno je bila greška, zbog čega je Lizi veoma žao“, prokomentarisao je incident otac Ukrajinske teniserke.

Svijet 21.01.2024 | 10:34
Dobila kritike jer se rukovala se sa Ruskinjom

Ukrajinska teniserka Elizaveta Кotljar izazvala je „skandal” tokom Australijan opena. Ona se posle meča rukovala sa Vladom Minčevom, protivnicom iz Rusije, što je izazvalo negodovanje Ukrajinaca. Teniski savez Ukrajine je napomenuo da podržava zajednički stav ukrajinskih tenisera da se ne rukuju sa predstavnicima zemalja agresora.

"Naši vodeći igrači su obavešteni o tome i podržavaju ovu poziciju. Ali uvek može biti grešaka. Takva greška se danas desila našem igraču", navodi se u poruci.

Otac 16-godišnje Elizavete iz Dnjepra zauzeo se za svoju ćerku. Objasnio je njenu akciju kao nedostatak iskustva u tako velikim takmičenjima kao što su turniri serije grend slem.

"Nažalost, moja ćerka se nije osećala dobro, emocije su joj bile preko ivice, pa nije u potpunosti kontrolisala svoje ponašanje. Ritual posle meča je izvela na aparatu - rukovala se protivnici, nije razumela da je preko mreže bio predstavnik zemlje koja je napala našu otadžbinu. Definitivno je bila greška, zbog čega je Lizi veoma žao“, prokomentarisao je incident otac Elizavete Кotlar.

Ruski mediji su preneli vest o rukovanju Ukrajinke sa njihovim sportistom. Predsednik Ruske teniske federacije Šamil Tarpiščov prokomentarisao je čin Ukrajinke.

"Tenis se uvek isticao među ostalim sportovima. Sport van politike — to je dokazano", rekao je on u intervjuu za rusku državnu novinsku agenciju TAS.

(Politika/foto: printskrin)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

David Caruso

21.01.2024 10:52

Pa kakve veze ima jedna teniserka sa ratom ?Sa ovim komentarom Ukrajina jos jednom dokazuje koliko je ogrezla u nacizmu .

ODGOVORITE
Name

Uf

21.01.2024 18:10

Pogledaj samo domaće portale. Pristigle nove generacije, zadojene pričama ostrašćenih starijih, i onda varnica fali da sve bukne. Tako da ako jedna strana ne vodi računa šta radi, realna je reakcija druge strane. E sad kako će biti dobro ili loše to od dobrih ljudi ne zavisi.

Name

Ilija

21.01.2024 10:53

Otac joj je jedna budaletina.

ODGOVORITE
Name

Re

21.01.2024 12:18

Otac je očinski reagirao da zaštiti kćerku od ukrajinskih nacionalista da ne kažem poremećenih likova kojih ima u svim narodima....

Name

Zvonko

21.01.2024 15:21

Ti si budala...ne vidiš šumu od jednog drveta....

Name

Miroslav

21.01.2024 11:05

Sve je prokleta politika, vreme je da normalan svet bojkotuje politicare,i njihove pogane odluke. Bas su nas zajasili, svrstajte se ili sledi kazna. Bas smo stado. A poganoj politici nema kraja. Cujemo holadsog generala, da nam sledi rat u Evropi i da se pripremimo, da kupimo tranzistore, baterije, makarone i konzerve. Da je pravde svi bi oni bili u zatvoru, a mi na slobodi?

ODGOVORITE
Name

Boki

21.01.2024 11:32

Sve za sport ništa za politiku živela omladina !!!

ODGOVORITE
Name

Istina

21.01.2024 17:24

Takvo razmišljanje u sportu da se nerukuje sa sportistima konkurentima je fašističko nacističko! I sami znate da su nacisti i maloumnici ti koji šire mržnju! Kakve veze imaju teniseri sa ratom, nisu oni proizveli rat! To da se nerukuju, da Ruski sportisti nemaju pravo na zastavu, grb i sve što je ponos države su proglasili i naredili fašisti i nacisti uprava ATP, MOK, UEFA, FIBA itd.

ODGOVORITE
Name

Sportski

21.01.2024 17:35

Svaka cast.

ODGOVORITE
Name

Smislov

21.01.2024 18:32

Nije tačno da su ruski teniseri predstavnici Rusije u Australiji, jer nije reprezentacija, nije Dejvis kup, niti su Olimpijske igre. Tu su jer su svojim plasmanom na ATP listi ili su u kvalifikacijama izborili učešće. Ja im nebi pružio ruku iz razloga jer su pristali da igraju, a da im se na grafici u tv prenosu ne prikazuje zastava njihove zemlje. Para vrti gdje burgija neće.

ODGOVORITE