Циљ је да сачувамо мир, штитећи свој Устав

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће се Србија борити да сачува мир, штитећи свој Устав и своју земљу, јер је то предуслов за реализацију свих планираних пројеката.

Србија 20.01.2024 | 18:20
Циљ је да сачувамо мир, штитећи свој Устав

"У оваквим условима, са оваквом геополитичком ситуацијом у свету, за нас је од приоритетног значаја да сачувамо мир у региону, ако већ не можемо да утичемо на светске прилике. Упркос чињеници да смо неретко љути, с правом, због изјава многих из Европе, посебно када је реч о КиМ и о територијалном интегритету наше земље, Србија мора да пошаље вечерас јасну поруку да ће да настави свој европски пут", рекао је Вучић у Палати ''Србија'' током представљања програма "Скок у будућност - Србија ЕXПО 2027" за период од 2024. до 2027.

Председник је додао да ће Србија наставити са реформама и да ће својим озбиљним и одговорним понашањем покушати да убрза свој европски пут, чувајући своје традиционалне пријатеље, чувајући своју слободу и независност.

Вучић је истакао да ће Србија 2027. године, уколико буде била успешна и уради све што је замишљено, повећати свој бруто домаћи производ на 92,7 милијарди евра - што ће како је рекао бити за више него три пута бољи резултат од оног који је имала 2012. године. 

"На крају овог периода, 2027. године, уколико будемо успешни, уколико урадимо све ово што смо замислили, и у складу са проценама ММФ-а, наш бруто домаћи производ биће 92,7 милијарди, а ми се надамо нешто повољнијим геополитичким приликама и нешто већим инвестицијама, тиме бисмо могли да дођемо чак и до 100 милијарди", рекао је Вучић.

Председник је додао да ће Србија за четири године бити у стању да на годишњем нивоу произведе три пута већу вредност него што је могла 2012. године.

"То је незабележено у историји Србије, такав напредак и такав раст", нагласио је Вучић.

(Тањуг) Фото: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Wwwwии

20.01.2024 19:10

ВЕЦЕРАС ТРЕБА ДОДИК ДА ПОЗОВЕ ЦЛАНОВЕ СВОЈЕ ВЛАДЕ И СВОЈЕ КОАКИЦИЈЕ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ,ДА ПОГЛЕДАЈУ ВУЦИЦЕВ ПРОГРАМ РАЗВОЈА,ДА ПОЗОВУ ТАЈКУНЕ И ПОЛИТИЦАРЕ ДА ПОЈАЗУ ХУМАНОСТ И ВРАТЕ У БУДЗЕТ СРЕДСТВА КОЈА СУ ИЗНИЈЕЛИ У ДРУГЕ ЗЕМЉЕ У ОКРУЗЕЊУ,ЕВРОПУ И ПО ЦИРАВОМ СВИЈЕТУ,ДА ВРАТЕ И ДА ОРГАНИЗУЈУ ДРЗАВУ КОЈА ТРЕВБА СА ИДЕ У КОРАК СА СВИЈЕТОМ,А НЕ ДА ИМАМО НАЈБОГАТИЈЕ ПОЛИТИЦАРЕ,А ДРЗАВА И ЕНТИТЕТИ НАМ НАЈСИРОМАСНИЈА И НАЈНЕРАЗВИЈЕНИЈА РЕГИЈА У ЕВРОПИ.НЕМОЈТЕ СЈЕДИТИ И СИЈАТИ ПРАСИНУ У ОЦИ НАРОДУ,А ЦЕКАТИ МИЛОСТИЊУ ИД СРБИЈЕ И ФИНДОВА ЕУ.ТИ СЕ У НАРОДУ КАЗЕ " ИЗВАДИТЕ НОКТЕ ИЗ СТЕАЗЊИЦЕ " И НА ПОСАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб

21.01.2024 20:31

Па ти си тај који свакодневно крши устав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

22.01.2024 21:06

Ма он је преварант дзубреее