Cilj je da sačuvamo mir, štiteći svoj Ustav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će se Srbija boriti da sačuva mir, štiteći svoj Ustav i svoju zemlju, jer je to preduslov za realizaciju svih planiranih projekata.

Srbija 20.01.2024 | 18:20
Cilj je da sačuvamo mir, štiteći svoj Ustav

"U ovakvim uslovima, sa ovakvom geopolitičkom situacijom u svetu, za nas je od prioritetnog značaja da sačuvamo mir u regionu, ako već ne možemo da utičemo na svetske prilike. Uprkos činjenici da smo neretko ljuti, s pravom, zbog izjava mnogih iz Evrope, posebno kada je reč o KiM i o teritorijalnom integritetu naše zemlje, Srbija mora da pošalje večeras jasnu poruku da će da nastavi svoj evropski put", rekao je Vučić u Palati ''Srbija'' tokom predstavljanja programa "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" za period od 2024. do 2027.

Predsednik je dodao da će Srbija nastaviti sa reformama i da će svojim ozbiljnim i odgovornim ponašanjem pokušati da ubrza svoj evropski put, čuvajući svoje tradicionalne prijatelje, čuvajući svoju slobodu i nezavisnost.

Vučić je istakao da će Srbija 2027. godine, ukoliko bude bila uspešna i uradi sve što je zamišljeno, povećati svoj bruto domaći proizvod na 92,7 milijardi evra - što će kako je rekao biti za više nego tri puta bolji rezultat od onog koji je imala 2012. godine. 

"Na kraju ovog perioda, 2027. godine, ukoliko budemo uspešni, ukoliko uradimo sve ovo što smo zamislili, i u skladu sa procenama MMF-a, naš bruto domaći proizvod biće 92,7 milijardi, a mi se nadamo nešto povoljnijim geopolitičkim prilikama i nešto većim investicijama, time bismo mogli da dođemo čak i do 100 milijardi", rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da će Srbija za četiri godine biti u stanju da na godišnjem nivou proizvede tri puta veću vrednost nego što je mogla 2012. godine.

"To je nezabeleženo u istoriji Srbije, takav napredak i takav rast", naglasio je Vučić.

(Tanjug) Foto: Kurir

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Wwwwii

20.01.2024 19:10

VECERAS TREBA DODIK DA POZOVE CLANOVE SVOJE VLADE I SVOJE KOAKICIJE IZ FEDERACIJE,DA POGLEDAJU VUCICEV PROGRAM RAZVOJA,DA POZOVU TAJKUNE I POLITICARE DA POJAZU HUMANOST I VRATE U BUDZET SREDSTVA KOJA SU IZNIJELI U DRUGE ZEMLJE U OKRUZENJU,EVROPU I PO CIRAVOM SVIJETU,DA VRATE I DA ORGANIZUJU DRZAVU KOJA TREVBA SA IDE U KORAK SA SVIJETOM,A NE DA IMAMO NAJBOGATIJE POLITICARE,A DRZAVA I ENTITETI NAM NAJSIROMASNIJA I NAJNERAZVIJENIJA REGIJA U EVROPI.NEMOJTE SJEDITI I SIJATI PRASINU U OCI NARODU,A CEKATI MILOSTINJU ID SRBIJE I FINDOVA EU.TI SE U NARODU KAZE " IZVADITE NOKTE IZ STEAZNJICE " I NA POSAO.

ODGOVORITE
Name

Srboljub

21.01.2024 20:31

Pa ti si taj koji svakodnevno krši ustav.

ODGOVORITE
Name

Hmm

22.01.2024 21:06

Ma on je prevarant dzubreee