Ухапшен љекар због смрти новорођенчета

- Полиција је у Сремској Митровици ухапсила љекара запосленог у Општој болници у том граду чији су иницијали М.М. /45/ због сумње да је извршио кривично дјело тешка дјела против здравља људи, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Србија 19.01.2024 | 18:37
Ухапшен љекар због смрти новорођенчета

У саопштењу је наведено да ће, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Сремској Митровици, М.М. бити одређено задржавање до 48 часова, у којем року ће уз кривичну пријаву бити приведен тужилаштву.

У полицији у Сремској Митровици за РТС су рекли да је љекар ухапшен због смрти бебе која је рођена у тој установи.

Министар здравља Србије Даница Грујичић изјавила је да очекује извјештај спољашњег стручног надзора, као и обдукциони налаз за двије седмице.

Претходно је у тој установи спроведен унутрашњи стручни надзор, а о свему је обавјештена и здравствена инспекција.

Породиља, која је недавно изгубила бебу, је путем друштвених мрежа директно за смрт новорођенчета оптужила М.М, који ју је породио, те о томе дала изјаву полицији.

Више јавно тужилаштво у Сремској Митровици потврдило је да се обављају потребне провјере како би биле утврђене све чињенице.

(Срна) Фото: Илустрација 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ВЛАХ

19.01.2024 19:16

Посао гинеколоско-акусерски је јако стресно, у трен ока ситуација у породу окрене се наопачке. Саучешће породици због изгубљене бебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране Нусиц

19.01.2024 19:36

Тузно и стравицно. Зена, којој је ово требао бити најсретнији дан у зивоту, је због монструма заврсила у паклу. Манијаци и психопате раде по болницама. Дипломе су купили или смандрљали 90`их а способне и компетентне отјерали у бијели свијет. Немамо вецих непријатеља од нас самих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забога,

20.01.2024 06:23

Казу има приватну клинику,ради у болници и у Новом Саду.Са 45 година он јос занат није испекао али јесте лоповлук.Срамота за цитаво здравство у Србији па и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

20.01.2024 08:45

Значи они сналажљиви. Купи дипломи и имај приватну клинику и још ради у Н.Саду.СВЕ ЈЕ ОВДЈЕ ПРОПАЛО И НЕТАЧНО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

20.01.2024 11:02

Лекарима се хитно мора забранити бављење политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

20.01.2024 11:33

Верујем да це цела истрага ици брзо и коректно. Правда мора бити брза, да би била правда. Узасне последице трпе пацјенти, због рада лекара у дрзавним болницама и у исто време приватно. Треба понудити могуцност лекарима, рад у дрзавним болницама, или рад приватно и то уредити законом.Па нека се одлуце, "јунаци". Ово је туга голема, докле висе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрга

21.01.2024 10:01

Губитак лиценце, затварање ординације, протјеривање из државе. За почетак.

ОДГОВОРИТЕ