Uhapšen ljekar zbog smrti novorođenčeta

- Policija je u Sremskoj Mitrovici uhapsila ljekara zaposlenog u Opštoj bolnici u tom gradu čiji su inicijali M.M. /45/ zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv zdravlja ljudi, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Srbija 19.01.2024 | 18:37
Uhapšen ljekar zbog smrti novorođenčeta

U saopštenju je navedeno da će, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, M.M. biti određeno zadržavanje do 48 časova, u kojem roku će uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu.

U policiji u Sremskoj Mitrovici za RTS su rekli da je ljekar uhapšen zbog smrti bebe koja je rođena u toj ustanovi.

Ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić izjavila je da očekuje izvještaj spoljašnjeg stručnog nadzora, kao i obdukcioni nalaz za dvije sedmice.

Prethodno je u toj ustanovi sproveden unutrašnji stručni nadzor, a o svemu je obavještena i zdravstvena inspekcija.

Porodilja, koja je nedavno izgubila bebu, je putem društvenih mreža direktno za smrt novorođenčeta optužila M.M, koji ju je porodio, te o tome dala izjavu policiji.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici potvrdilo je da se obavljaju potrebne provjere kako bi bile utvrđene sve činjenice.

(Srna) Foto: Ilustracija 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

VLAH

19.01.2024 19:16

Posao ginekolosko-akuserski je jako stresno, u tren oka situacija u porodu okrene se naopačke. Saučešće porodici zbog izgubljene bebe.

ODGOVORITE
Name

Brane Nusic

19.01.2024 19:36

Tuzno i stravicno. Zena, kojoj je ovo trebao biti najsretniji dan u zivotu, je zbog monstruma zavrsila u paklu. Manijaci i psihopate rade po bolnicama. Diplome su kupili ili smandrljali 90`ih a sposobne i kompetentne otjerali u bijeli svijet. Nemamo vecih neprijatelja od nas samih.

ODGOVORITE
Name

Zaboga,

20.01.2024 06:23

Kazu ima privatnu kliniku,radi u bolnici i u Novom Sadu.Sa 45 godina on jos zanat nije ispekao ali jeste lopovluk.Sramota za citavo zdravstvo u Srbiji pa i dalje.

ODGOVORITE
Name

+

20.01.2024 08:45

Znači oni snalažljivi. Kupi diplomi i imaj privatnu kliniku i još radi u N.Sadu.SVE JE OVDJE PROPALO I NETAČNO..

ODGOVORITE
Name

Milorad

20.01.2024 11:02

Lekarima se hitno mora zabraniti bavljenje politikom.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

20.01.2024 11:33

Verujem da ce cela istraga ici brzo i korektno. Pravda mora biti brza, da bi bila pravda. Uzasne posledice trpe pacjenti, zbog rada lekara u drzavnim bolnicama i u isto vreme privatno. Treba ponuditi mogucnost lekarima, rad u drzavnim bolnicama, ili rad privatno i to urediti zakonom.Pa neka se odluce, "junaci". Ovo je tuga golema, dokle vise?

ODGOVORITE
Name

mrga

21.01.2024 10:01

Gubitak licence, zatvaranje ordinacije, protjerivanje iz države. Za početak.

ODGOVORITE