Одрон у тунелу код Фоче, обустављен саобраћај

У мјесту Осија у Добром пољу, у тунелу на путу Фоча – Војковићи, Источно Сарајево, поново је данас дошло до одрона камена у тунелу, али на срећу нико није настрадао. Поново се огромна количина камена одронила из врха тунела, армирано-бетонска оплата је пропала а саобраћај је обустављен.

Република Српска 18.01.2024 | 18:09
Одрон у тунелу код Фоче, обустављен саобраћај

Ово је на свом блогу објавио шеф посланичког клуба Листе за правди у ред Небојша Вукановић, који подсјећа да је прије нешто више од мјесец дана, крајем новембра прошле године, у трагичној несрећи која се догодила у тунелу у близини Фоче, на путу за Војковиће и Источно Сарајево, живот је изгубио возач камиона.

"Несрећа је хтјела да се камен обруши у тунелу у тренутку када је камион наилазио, удари директно у кабину и младог возача из Дервенте, оца троје дјеце, који је на мјесту настрадао, а на срећу сувозач који је био у кабини није био повријеђен и зауставио је камион, па је избјегнута још већа трагедија", наводи Вукановић.

Он наглашава да су након те трагедије Влада и Путеви Српске најавили реконструкцију, али ништа конкретно није урађено..."Питање је колико људи треба да погине на херцеговачким друговима па да се нешто предузме и направи пристојна мрежа магистралних путева, како не би остали једино слијепо цријево овог дијела Европе" констатује Вукановић.

(БН) Фото: НВ 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Пустите коментар

18.01.2024 18:38

Овај пут је стварно постао страшан за саобраћај и опасан.Имали ико нормалан да ову дионицу према Фочи обидје и да реагују више једном.Те одрони те пропо пут.Страшно у каквој држави живимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.01.2024 21:23

Тачно треба забранити саобраћај према Фочи и даље према Црној Гори

Name

Нека

19.01.2024 00:46

Ништа не дирај до октобра,у октобру мало прочисти да мигу проћи гласачки листићи и опет затрпај,не вриједи на истоку овом народу причати,теже доћи до Фоче него на Химелаје

Name

Лепи

18.01.2024 19:22

Не може тунел у Фочи бити важнији од давања потицаја Бајиним фирмама. Пусти тунел, важно је да Горицаи Игор имају буџетску подршку за своје фирме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

18.01.2024 19:37

Осим сто се баве запосљавањем странацког кадра који нема никакве везе са путевима, крајње је вријеме да "ЈП путеви српске" поведе рацуна о одрзавању магистралних путева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

18.01.2024 20:19

Дјубрад ... Јуце су потросили пара одајуци око суда у Сарајеву да су могли изградити нови тунел. Видимо колике су патриоте. Ваљда це породица од погинулог дервенцанина да тузи ову насу вукојебину и добити одстету и то астрономску...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тб

18.01.2024 21:51

Кинези свакодневно минирају у околини тунела ,раде хидроелектрану Б3,и нико не надзире количину експлозива коју испуцају и тиме руинирају околно тло!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Битно

18.01.2024 22:11

Битно је да се граде Бања Лука и Лакташи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Битно јесте провјерити

18.01.2024 22:34

Ко гласа за власт? Бања Лука и Крајина или Требиње и Херцеговина?