Odron u tunelu kod Foče, obustavljen saobraćaj

U mjestu Osija u Dobrom polju, u tunelu na putu Foča – Vojkovići, Istočno Sarajevo, ponovo je danas došlo do odrona kamena u tunelu, ali na sreću niko nije nastradao. Ponovo se ogromna količina kamena odronila iz vrha tunela, armirano-betonska oplata je propala a saobraćaj je obustavljen.

Republika Srpska 18.01.2024 | 18:09
Odron u tunelu kod Foče, obustavljen saobraćaj

Ovo je na svom blogu objavio šef poslaničkog kluba Liste za pravdi u red Nebojša Vukanović, koji podsjeća da je prije nešto više od mjesec dana, krajem novembra prošle godine, u tragičnoj nesreći koja se dogodila u tunelu u blizini Foče, na putu za Vojkoviće i Istočno Sarajevo, život je izgubio vozač kamiona.

"Nesreća je htjela da se kamen obruši u tunelu u trenutku kada je kamion nailazio, udari direktno u kabinu i mladog vozača iz Dervente, oca troje djece, koji je na mjestu nastradao, a na sreću suvozač koji je bio u kabini nije bio povrijeđen i zaustavio je kamion, pa je izbjegnuta još veća tragedija", navodi Vukanović.

On naglašava da su nakon te tragedije Vlada i Putevi Srpske najavili rekonstrukciju, ali ništa konkretno nije urađeno..."Pitanje je koliko ljudi treba da pogine na hercegovačkim drugovima pa da se nešto preduzme i napravi pristojna mreža magistralnih puteva, kako ne bi ostali jedino slijepo crijevo ovog dijela Evrope" konstatuje Vukanović.

(BN) Foto: NV 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Pustite komentar

18.01.2024 18:38

Ovaj put je stvarno postao strašan za saobraćaj i opasan.Imali iko normalan da ovu dionicu prema Foči obidje i da reaguju više jednom.Te odroni te propo put.Strašno u kakvoj državi živimo

ODGOVORITE
Name

Re

18.01.2024 21:23

Tačno treba zabraniti saobraćaj prema Foči i dalje prema Crnoj Gori

Name

Neka

19.01.2024 00:46

Ništa ne diraj do oktobra,u oktobru malo pročisti da migu proći glasački listići i opet zatrpaj,ne vrijedi na istoku ovom narodu pričati,teže doći do Foče nego na Himelaje

Name

Lepi

18.01.2024 19:22

Ne može tunel u Foči biti važniji od davanja poticaja Bajinim firmama. Pusti tunel, važno je da Goricai Igor imaju budžetsku podršku za svoje firme.

ODGOVORITE
Name

Nemanja

18.01.2024 19:37

Osim sto se bave zaposljavanjem stranackog kadra koji nema nikakve veze sa putevima, krajnje je vrijeme da "JP putevi srpske" povede racuna o odrzavanju magistralnih puteva.

ODGOVORITE
Name

Idealno

18.01.2024 20:19

Djubrad ... Juce su potrosili para odajuci oko suda u Sarajevu da su mogli izgraditi novi tunel. Vidimo kolike su patriote. Valjda ce porodica od poginulog dervencanina da tuzi ovu nasu vukojebinu i dobiti odstetu i to astronomsku...

ODGOVORITE
Name

Tb

18.01.2024 21:51

Kinezi svakodnevno miniraju u okolini tunela ,rade hidroelektranu B3,i niko ne nadzire količinu eksploziva koju ispucaju i time ruiniraju okolno tlo!!

ODGOVORITE
Name

Bitno

18.01.2024 22:11

Bitno je da se grade Banja Luka i Laktaši.

ODGOVORITE
Name

Bitno jeste provjeriti

18.01.2024 22:34

Ko glasa za vlast? Banja Luka i Krajina ili Trebinje i Hercegovina?