СИПА због отмице слободе лишила четири лица

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту јуче су на подручју Сарајева претресли стамбени објекат и ухапсили четири лица, држављане Авганистана, који се сумњиче за отмицу.

Босна и Херцеговина 18.01.2024 | 14:14
СИПА због отмице слободе лишила четири лица

Они се, како је саопштено, сумњиче да су од особе која не борави на територији БиХ тражили откуп за три отета лица, држављане Ирана и Швајцарске, у износу од 8.000  и 10.000 евра.

"Откуп је након тога и плаћен ван Босне и Херцеговине, а лица пуштена", саопштено је из СИПА.

Како су додали, ова организована група отмичара је мучила и физички малтретирала отета лица, те им нанијела повреде, а једно лице је завршило на болничком лијечењу.

"Такође, наводимо да се једно од ухапшених лица доводи у везу са убиством извршеним над једним од миграната, који је избоден ножем у Имиграционом центру Липа у Бихаћу, а које се десило 31. децембра 2023. године", навели су из СИПА.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да се осумњичени Авганистанци терете и да су организовали и кријумчарили илегалне мигранте на подручју БиХ, као и починили више тешких кривичних дјела у БиХ, којима су озбиљно нарушавали безбједносну ситуацију у Босни и Херцеговини.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јинг јанг

18.01.2024 16:28

Мало наших будала па смо и ових увезли, тј. сами дошли.

ОДГОВОРИТЕ