SIPA zbog otmice slobode lišila četiri lica

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu juče su na području Sarajeva pretresli stambeni objekat i uhapsili četiri lica, državljane Avganistana, koji se sumnjiče za otmicu.

Bosna i Hercegovina 18.01.2024 | 14:14
SIPA zbog otmice slobode lišila četiri lica

Oni se, kako je saopšteno, sumnjiče da su od osobe koja ne boravi na teritoriji BiH tražili otkup za tri oteta lica, državljane Irana i Švajcarske, u iznosu od 8.000  i 10.000 evra.

"Otkup je nakon toga i plaćen van Bosne i Hercegovine, a lica puštena", saopšteno je iz SIPA.

Kako su dodali, ova organizovana grupa otmičara je mučila i fizički maltretirala oteta lica, te im nanijela povrede, a jedno lice je završilo na bolničkom liječenju.

"Takođe, navodimo da se jedno od uhapšenih lica dovodi u vezu sa ubistvom izvršenim nad jednim od migranata, koji je izboden nožem u Imigracionom centru Lipa u Bihaću, a koje se desilo 31. decembra 2023. godine", naveli su iz SIPA.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da se osumnjičeni Avganistanci terete i da su organizovali i krijumčarili ilegalne migrante na području BiH, kao i počinili više teških krivičnih djela u BiH, kojima su ozbiljno narušavali bezbjednosnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jing jang

18.01.2024 16:28

Malo naših budala pa smo i ovih uvezli, tj. sami došli.

ODGOVORITE