Скупштина ће бити конституисана у законском року

- Председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је вечерас да ће нова влада Србије бити конституисана у законском року од 30 дана, а да је тај рок почео 12. јануара.

Србија 15.01.2024 | 19:11
Скупштина ће бити конституисана у законском року

После седнице Председништва СНС у Београду, Вучевић је рекао да ће Скупштина Србије бити конституисана када будемо имали одлуку ко ће чинити скупштинску већину.

"Иако и сами имамо већину, укључићемо и СВМ, али ћемо разговарати и са бошњачким странкама, Социјалистичким партијом Србије, а не искључујем и неке друге. Нећемо журити са конституисањем власти, желимо да покажемо да имамо снаге и за нова лица", поручио је Вучевић.

Он је, на питање новинара, рекао да нису разговарали о персоналним решењима, нити о председнику Скупштине Србије. 

"Прво ћемо разговарати о томе како ћемо конституисати Скупштину, а онда о саставу Владе. Ова странка има потенцијал да понуди више квалитетних кандидата", рекао је Вучевић.

Он је рекао да је на седници урађена анализа резултата на свим изборима и да су они оцењени као успешни.

Рекао је да су захвални председнику Републике Александру Вучићу што је учествовао у кампањи и поднео највећи терет на изборима.

"Победили смо од 66, у 54 локалне самоуправе, и ту имамо већину самостално, а у 65 смо победили. Само у Новом Пазару немамо већину, али то је нормално, с обзиром на демографију", рекао је Вучевић.

Седници Председништва су, поред Вучевића, присуствовали скоро сви функционери странке, међу којима Ана Брнабић, Горан Весић, 
Синиша Мали, Александар Мартиновић, Никола Селаковић, Маја Гојковић, Ирена Вујовић, Томислав Момировић, Небојша Стефановић, Јелена Танасковић, Дарија Кисић, Арно Гујон, Јадранка Јоксимовић, Биљана Пиља, Немања Старовић, Дејан Томашевић и други. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Драги

15.01.2024 21:04

Није лако овом цовјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драги

16.01.2024 00:06

Па и није..изгледа постено...зртвено јање!

Name

Горан

16.01.2024 06:07

Баш. Ништа не смије изјавити без да оде по своје мишљење.

Name

Ре

16.01.2024 09:55

Јесу ли то гласови из Зворника и Братунца?

Name

Драган

16.01.2024 05:31

Предсјеник странке Милош Вучевућ 🤣🤣🤣🤣🤣🤭

ОДГОВОРИТЕ