Skupština će biti konstituisana u zakonskom roku

- Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je večeras da će nova vlada Srbije biti konstituisana u zakonskom roku od 30 dana, a da je taj rok počeo 12. januara.

Srbija 15.01.2024 | 19:11
Skupština će biti konstituisana u zakonskom roku

Posle sednice Predsedništva SNS u Beogradu, Vučević je rekao da će Skupština Srbije biti konstituisana kada budemo imali odluku ko će činiti skupštinsku većinu.

"Iako i sami imamo većinu, uključićemo i SVM, ali ćemo razgovarati i sa bošnjačkim strankama, Socijalističkim partijom Srbije, a ne isključujem i neke druge. Nećemo žuriti sa konstituisanjem vlasti, želimo da pokažemo da imamo snage i za nova lica", poručio je Vučević.

On je, na pitanje novinara, rekao da nisu razgovarali o personalnim rešenjima, niti o predsedniku Skupštine Srbije. 

"Prvo ćemo razgovarati o tome kako ćemo konstituisati Skupštinu, a onda o sastavu Vlade. Ova stranka ima potencijal da ponudi više kvalitetnih kandidata", rekao je Vučević.

On je rekao da je na sednici urađena analiza rezultata na svim izborima i da su oni ocenjeni kao uspešni.

Rekao je da su zahvalni predsedniku Republike Aleksandru Vučiću što je učestvovao u kampanji i podneo najveći teret na izborima.

"Pobedili smo od 66, u 54 lokalne samouprave, i tu imamo većinu samostalno, a u 65 smo pobedili. Samo u Novom Pazaru nemamo većinu, ali to je normalno, s obzirom na demografiju", rekao je Vučević.

Sednici Predsedništva su, pored Vučevića, prisustvovali skoro svi funkcioneri stranke, među kojima Ana Brnabić, Goran Vesić, 
Siniša Mali, Aleksandar Martinović, Nikola Selaković, Maja Gojković, Irena Vujović, Tomislav Momirović, Nebojša Stefanović, Jelena Tanasković, Darija Kisić, Arno Gujon, Jadranka Joksimović, Biljana Pilja, Nemanja Starović, Dejan Tomašević i drugi. 

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dragi

15.01.2024 21:04

Nije lako ovom covjeku.

ODGOVORITE
Name

Re Dragi

16.01.2024 00:06

Pa i nije..izgleda posteno...zrtveno janje!

Name

Goran

16.01.2024 06:07

Baš. Ništa ne smije izjaviti bez da ode po svoje mišljenje.

Name

Re

16.01.2024 09:55

Jesu li to glasovi iz Zvornika i Bratunca?

Name

Dragan

16.01.2024 05:31

Predsjenik stranke Miloš Vučevuć 🤣🤣🤣🤣🤣🤭

ODGOVORITE