Снимаће се наставак филма о Џеју

У сусрет премијери играног филма "Недеља", заказаној за 16. јануар у Београду, продуцент Владан Анђелковић открио је многе детаље о пројекту који је привукао велику пажњу јавности.

Забава 15.01.2024 | 18:18
Снимаће се наставак филма о Џеју

*У филму обрађујете детињство и одрастање Џеја све до тренутка када је закорачио у свет естраде. Да ли је тако одлучено да би се додатно нагласила разлика са филмом "Тома" о Томи Здравковићу или се уопште нисте обазирали на претходне пројекте које је публика гледала?

- Никада нисмо размишљали о другим филмовима када смо кренули у овај пројекат, укључујући и филм "Тома". Одлучили смо да се "Недеља" бави животом Џеја, његовим одрастањем на Дорћолу. Тај концерт који је имао представља катарзу његове каријере и живота и сматрали смо да је то најснажнији завршетак овог филма. Такође, сматрали смо да је веома занимљиво да се прикаже управо оно што нико не зна - где је одрастао, како је одрастао и постао то што је постао.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2024/01/11/14/3784108_имг20240111wа0034_фф.јпг?вер=1705314643" алт="Филм Недеља о зивоту Дзеја Рамадановског, Владан Анђелковић, Александра Мартиновић" /><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: МОНДО/СТЕФАН СТОЈАНОВИЋ

*Да ли намеравате да снимите и наставак, који би бавио богатом каријером Џеја Рамадановског?

- Да. Врло је могуће да ће се то десити.

*На кастингу за улогу малог Џеја било је око 300 малишана. Како је Ален Селими добио улогу?

- Наша организаторка из продукције, која је помагала око кастинга, изашла је у Скадарлију у кафану и примерила дечака који продаје руже. Питала га је: "Знаш ли да певаш неку песму од Џеја?" и он је отпевао "Недељу". Она је то снимила и послала мени. Чим сам чуо рекао сам јој: "Нађи га, молим те, поново и доведи га у канцеларију". Одмах смо знали да је то то.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2024/01/13/15/3786672_20240113-15-41-22цеца--за-крај-филм-недеља--yоутубе_фф.јпг?вер=1705314613" алт="Џеј Рамадановски" /><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

*Џеј је био пријатељ са многим певачима. Како је пао избор на Цецу да отпева песму "За крај" за потребе филма?

- Цеца је највећа звезда на овим просторима, Џеј је био највећа звезда на овим просторима и зато мислим да је наш избор логичан. Цеца и Џеј су били велики пријатељи, Цеца је сарадник Футе и велике Марине, тако да је са задовољством прихватила наш предлог да отпева "За крај", а и на задовољство свих нас.

*Да ли вам је Цеца открила неки занимљив детаљ из живота Џеја?

- Током прикупљања материјала за филм и истраживања живота Џеја нисмо се консултовали са Цецом нити смо је са тиме замарали. Филм третира период до 1991. године, па смо се консултовали са неким другим људима.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2020/07/15/12/2278417_цеца-графицар-19032015-024-1_фф.јпг?вер=1705314926" алт="Цеца Ражнатовић, Светлана Цеца Ражнатовић" /><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: АТА ИМАГЕС

*Зашто сте одабрали да хит "Животе, жено без морала", поред "Недеље" по којој је остварење добило име, обележи овај филм?

- Та песма има феноменалну музику и текст и можда је остала у другом плану у односу на неке друге његове песме. Креативнији део наше екипе је одлучио да се баш она провлачи кроз цео филм, уз консултацију са Футом. Сматрали смо да је ова песма та која би требало да исплива као нека позадинска, у смислу филмске музике и феноменално је легла уз неке сцене.

(Курир.рс/<а хреф="хттпс://www.република.рс/забава/култура/504803/владан-андјелковиц-продуцент-филм-недеља-дзеј" таргет="_бланк" рел="ноопенер">Република)

Коментари / 0

Оставите коментар
Logo

Entwicklung itsystem. Гесетзлицхер Вертретер Гајић Маркетинг Сцхwеиз.