ДЕМОС осудио пријетње професору Саши Кнежевићу

Демократски савез - ДЕМОС Сарајевско-романијске регије најоштрије осуђује пријетње које су упућене универзитетском професору Саши Кнежевићу и апелује на истражне органе да што хитније реагују и пронађу и казне починиоце.

Република Српска 13.01.2024 | 19:31
ДЕМОС осудио пријетње професору Саши Кнежевићу

"Пале нису само мјесто настанка Републике Српске, већ представљају и једну од најперспективнијих општина у Српској када је ријеч о привредном развоју, посебно када је у питању развој туризма. Овакве пријетње свакако не доприносе имиџу који његујемо, већ управо супротно томе - наносе штету која може имати посљедице којих они који чине оваква дјела, из ко зна каквих побуда, вјероватно нису свјесни", каже се у саопштењу ДЕМОС-а и додаје:

"Како је професор Кнежевић јавности дао на увид пријетње које је добио, сви смо упознати с тим да оне имају политичку позадину, што је заиста поражавајуће, јер смо мислили да смо такве ствари оставили у прошлости. Нажалост, изгледа да нисмо, врло вјероватно из разлога што починиоци таквих дјела у протеклом периоду нису никада откривени, а камоли да су одговарали за своја дјела."

Подсјетили су јавност да су у протеклим годинама сличне пријетње добијали и функционери Демократског савеза - ДЕМОС са наше регије - потпредсједник странке Ацо Станишић и предсједник нашег регионалног одбора Дејан Којић. Пријетње су први пут забиљежене 2017. године, а како починиоци никада нису откривени, неколицина немилих догађаја, попут подметања пожара и сличног, дешавале су се и након тога.

"Управо из тог разлога и тога што знамо кроз шта су пролазили наши функционери и њихове породице, пружамо пуну подршку професору Саши Кнежевићу и његовој породици и још једном апелујемо на истражне органе да што хитније ријеше случај.

Нико нема право да угрожава било чију безбједност из ма којих разлога, а понајмање због политичке припадности. Политичка борба се води једино и искључиво на изборима", саопштено је из ДЕМОС-а.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Видимо се

13.01.2024 19:39

Ко први објави саопстење тај је и послао поруке. Како је Којиц и остали усли у политику од тада се саљу и поруке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

13.01.2024 19:48

Коначно нешто паметно и од ДЕМОС-а,свакако да треба осудити све такве нападе и пријетње према било коме а како се секта не јавља и не осуђује питам се?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

13.01.2024 19:53

Најсировији неотесани кркани хоце да буду "мафија" а такви се јос сисариком брису

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

13.01.2024 20:18

А ко се потписује у име ДРПОСА пардон ДЕМОСА Чубриловић,генерал Кесеровић,потрчко онај из Рекавица.Тодор ког је Чубро запослио у Народној скупштини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.01.2024 20:25

није ваљда да стварно има неко ко у ово може повјеровати јер коме су они битни да би неко на њих насртао. Никоме! Зато што су на нивоу статистичке грешке! Значи да су сами измислили да би се имало шта причати! Јасно као дан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2024 09:11

Није теско бити луд,као сто си ти.

Name

Петар

13.01.2024 20:31

Ако ДРПОС осуђује то је већ нешта озбиљно још ако Споменка буде говорила о немилом догађају нико неће ни разумјети о чему се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возућа

13.01.2024 21:06

Неморате истраживати, знају се нападачи. Прочешљајте Демос, дрпос!!!

ОДГОВОРИТЕ