DEMOS osudio prijetnje profesoru Saši Kneževiću

Demokratski savez - DEMOS Sarajevsko-romanijske regije najoštrije osuđuje prijetnje koje su upućene univerzitetskom profesoru Saši Kneževiću i apeluje na istražne organe da što hitnije reaguju i pronađu i kazne počinioce.

Republika Srpska 13.01.2024 | 19:31
DEMOS osudio prijetnje profesoru Saši Kneževiću

"Pale nisu samo mjesto nastanka Republike Srpske, već predstavljaju i jednu od najperspektivnijih opština u Srpskoj kada je riječ o privrednom razvoju, posebno kada je u pitanju razvoj turizma. Ovakve prijetnje svakako ne doprinose imidžu koji njegujemo, već upravo suprotno tome - nanose štetu koja može imati posljedice kojih oni koji čine ovakva djela, iz ko zna kakvih pobuda, vjerovatno nisu svjesni", kaže se u saopštenju DEMOS-a i dodaje:

"Kako je profesor Knežević javnosti dao na uvid prijetnje koje je dobio, svi smo upoznati s tim da one imaju političku pozadinu, što je zaista poražavajuće, jer smo mislili da smo takve stvari ostavili u prošlosti. Nažalost, izgleda da nismo, vrlo vjerovatno iz razloga što počinioci takvih djela u proteklom periodu nisu nikada otkriveni, a kamoli da su odgovarali za svoja djela."

Podsjetili su javnost da su u proteklim godinama slične prijetnje dobijali i funkcioneri Demokratskog saveza - DEMOS sa naše regije - potpredsjednik stranke Aco Stanišić i predsjednik našeg regionalnog odbora Dejan Kojić. Prijetnje su prvi put zabilježene 2017. godine, a kako počinioci nikada nisu otkriveni, nekolicina nemilih događaja, poput podmetanja požara i sličnog, dešavale su se i nakon toga.

"Upravo iz tog razloga i toga što znamo kroz šta su prolazili naši funkcioneri i njihove porodice, pružamo punu podršku profesoru Saši Kneževiću i njegovoj porodici i još jednom apelujemo na istražne organe da što hitnije riješe slučaj.

Niko nema pravo da ugrožava bilo čiju bezbjednost iz ma kojih razloga, a ponajmanje zbog političke pripadnosti. Politička borba se vodi jedino i isključivo na izborima", saopšteno je iz DEMOS-a.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Vidimo se

13.01.2024 19:39

Ko prvi objavi saopstenje taj je i poslao poruke. Kako je Kojic i ostali usli u politiku od tada se salju i poruke.

ODGOVORITE
Name

Arsa

13.01.2024 19:48

Konačno nešto pametno i od DEMOS-a,svakako da treba osuditi sve takve napade i prijetnje prema bilo kome a kako se sekta ne javlja i ne osuđuje pitam se?

ODGOVORITE
Name

Soko

13.01.2024 19:53

Najsiroviji neotesani krkani hoce da budu "mafija" a takvi se jos sisarikom brisu

ODGOVORITE
Name

A

13.01.2024 20:18

A ko se potpisuje u ime DRPOSA pardon DEMOSA Čubrilović,general Keserović,potrčko onaj iz Rekavica.Todor kog je Čubro zaposlio u Narodnoj skupštini.

ODGOVORITE
Name

Pa

13.01.2024 20:25

nije valjda da stvarno ima neko ko u ovo može povjerovati jer kome su oni bitni da bi neko na njih nasrtao. Nikome! Zato što su na nivou statističke greške! Znači da su sami izmislili da bi se imalo šta pričati! Jasno kao dan!

ODGOVORITE
Name

Re

15.01.2024 09:11

Nije tesko biti lud,kao sto si ti.

Name

Petar

13.01.2024 20:31

Ako DRPOS osuđuje to je već nešta ozbiljno još ako Spomenka bude govorila o nemilom događaju niko neće ni razumjeti o čemu se radi.

ODGOVORITE
Name

Vozuća

13.01.2024 21:06

Nemorate istraživati, znaju se napadači. Pročešljajte Demos, drpos!!!

ODGOVORITE