Бијељина: Ухапшене три особе због дроге и прања новца

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су заједно са припадницима Управе за организовани и тешки криминалитет и Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске спровели оперативну акцију под кодним називом ,,Неон 2“. 

Република Српска 13.01.2024 | 15:20
Бијељина: Ухапшене три особе због дроге и прања новца

Како стоји у саопштењу наведена акција усмјерена је на лишење слободе лица која се доводе у везу са кријумчањем опојних дрога и организованим криминалитетом.  

"Припадници Министраства унутрашњих послова Републике Српске лишили су слободе три лица која се доводе у везу са организованим вршењем кривичних дјела Неовлаштени промет опојним дрогама и Прање новца из  Кривичног  закон БиХ. Претреси су извршени на осам  локација које користе лишена слободе и том приликом пронађена је и одузета већа количина оружја, дроге, мобилних телефона и путничких аутомобила", саопштено је из ПУ Бијељина.

У овим активностима пронађено је и привремено одузето: око један килограм опојне дроге марихуане, 32 грама опојне дроге кокаин, двије полуатоматске и двије аутоматске пушке, већа количина минско експлозивних средстава, око 750 комада пушчане муниције, већи број ручних бомби, двије зоље, прекусори за производњу амфетамина-акумулаторска киселина, миксери за прављење и увећање смјесе,пет литара метанола, опрема за опремање лабараторије за узгој опојне дроге, инпровизована лабараторија за производњу опојне дроге спида и марихуане, већи број мобилних телефона са СИМ картицама, биљешке, роковници, више путничких аутомобила, као и други предмети предмети који могу послужити као доказ да су почињена горе наведена кривична дјела.

У току је криминалистичка обрада лица лишених слободе.

У акцији ,,Неон 2“ учествовали су и припадници  Државне агенције за истраге и заштиту и Граничне полиције БиХ, а све активности су извршене под надзором Тужилаштва Бих и Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. 

(БН) Фото:Архив

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лопаре

13.01.2024 16:43

Напишите имена да сви знају, а не да се по куоларима прича ко су криминалци. И још једна ствар, као и у свакој акцији, никад организатора нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

13.01.2024 17:24

А ста је са наорузањем од јуце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра Обавештајна Служба

13.01.2024 17:44

Па та иста полиција је у сарадњи с криминалом и дрогом иснпектори по Бијељини продају наркотике и зеленаше..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сим

15.01.2024 05:32

Колико се само полиција око тог хапшења намучи. А судија их за 10.мин. одлободи. Браћо полицајци сарађујте са њима. 🤣

ОДГОВОРИТЕ