Bijeljina: Uhapšene tri osobe zbog droge i pranja novca

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su zajedno sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sproveli operativnu akciju pod kodnim nazivom ,,Neon 2“. 

Republika Srpska 13.01.2024 | 15:20
Bijeljina: Uhapšene tri osobe zbog droge i pranja novca

Kako stoji u saopštenju navedena akcija usmjerena je na lišenje slobode lica koja se dovode u vezu sa krijumčanjem opojnih droga i organizovanim kriminalitetom.  

"Pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode tri lica koja se dovode u vezu sa organizovanim vršenjem krivičnih djela Neovlašteni promet opojnim drogama i Pranje novca iz  Krivičnog  zakon BiH. Pretresi su izvršeni na osam  lokacija koje koriste lišena slobode i tom prilikom pronađena je i oduzeta veća količina oružja, droge, mobilnih telefona i putničkih automobila", saopšteno je iz PU Bijeljina.

U ovim aktivnostima pronađeno je i privremeno oduzeto: oko jedan kilogram opojne droge marihuane, 32 grama opojne droge kokain, dvije poluatomatske i dvije automatske puške, veća količina minsko eksplozivnih sredstava, oko 750 komada puščane municije, veći broj ručnih bombi, dvije zolje, prekusori za proizvodnju amfetamina-akumulatorska kiselina, mikseri za pravljenje i uvećanje smjese,pet litara metanola, oprema za opremanje labaratorije za uzgoj opojne droge, inprovizovana labaratorija za proizvodnju opojne droge spida i marihuane, veći broj mobilnih telefona sa SIM karticama, bilješke, rokovnici, više putničkih automobila, kao i drugi predmeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena gore navedena krivična djela.

U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode.

U akciji ,,Neon 2“ učestvovali su i pripadnici  Državne agencije za istrage i zaštitu i Granične policije BiH, a sve aktivnosti su izvršene pod nadzorom Tužilaštva Bih i Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. 

(BN) Foto:Arhiv

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Lopare

13.01.2024 16:43

Napišite imena da svi znaju, a ne da se po kuolarima priča ko su kriminalci. I još jedna stvar, kao i u svakoj akciji, nikad organizatora nema.

ODGOVORITE
Name

Yu

13.01.2024 17:24

A sta je sa naoruzanjem od juce?

ODGOVORITE
Name

Kontra Obaveštajna Služba

13.01.2024 17:44

Pa ta ista policija je u saradnji s kriminalom i drogom isnpektori po Bijeljini prodaju narkotike i zelenaše..

ODGOVORITE
Name

Sim

15.01.2024 05:32

Koliko se samo policija oko tog hapšenja namuči. A sudija ih za 10.min. odlobodi. Braćo policajci sarađujte sa njima. 🤣

ODGOVORITE