Након хладног јутра, благи пораст температуре

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, након хладног јутра уз мраз, током дана ће бити сунчаних периода уз благи пораст температуре ваздуха.

Република Српска 11.01.2024 | 08:15
Након хладног јутра, благи пораст температуре

На југу ће бити сунчано, на крајњем сјеверу и понегдје на југоистоку облачност ће се одржавати и током дана уз врло хладно вријеме у тим предјелима, а увече наоблачење од сјевера ка југу у ноћи само понегдје може донијети слаб снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха износиће од минус четири на крајњем сјеверу и у вишим предјелима до три, на југу до 10 степени Целзијусових.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, на југу и на планинама умјерен, сјеверних смјерова.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос широм БиХ доминира ниско наоблачење.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Хан Пијесак минус 14, Сребреница минус 12, Бијељина минус 11, Кнежево минус 10, Соколац минус девет, Тузла, Чемерно и Бјелашница минус осам, Гацко и Калиновик минус седам, Зворник, Сарајево и Дринић минус шест, Добој, Мркоњић Град и Србац минус пет, Бањалука минус четири, Приједор, Нови Град, Билећа, Вишеград, Рибник и Шипово минус три, Зеница и Рудо минус два, Требиње један, Мостар два и Неум четири степена Целзијусова.

На Хан Пијеску је висина сњежног покривача 11 центиметара, а у Кнежеву 10. 

(Срна) Фото: Профимедиа

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бар

11.01.2024 08:30

Има мало и зиме и права је.

ОДГОВОРИТЕ