Разбијена велика криминална група, хапшења у Србији

Полиција је на подручју Београда, Шапца, Новог Сада и Сремске Митровице ухапсила М.Т. (37), Б.Т. (41), за које се сумња да су организатори ове организоване криминалне групе, као и чланове Б.Т. (40), Х.Т. (30), Р.Т. (65), Б.И. (32), Д.Ј. (67), Д.М. (28), Р.К. (39), С.Ђ. (32) и И.С. (55).

Србија 10.01.2024 | 21:08
Разбијена велика криминална група, хапшења у Србији

Кривичном пријавом ће бити обухваћено још 14 особа за које се сумња да су у периоду од 2020. до 2024. године починили више кривичних дјела преваре, фалсификовање исправа, као и вишеструке крађе и препродаје возила новије производње.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Јавним тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су 11 чланова организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су починили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, превара, прикривање, фалсификовање исправа, посебни случајеви фалсификовања исправа и навођење на овјеравање неистинитог садржаја.

Како се сумња, ова група је у унапријед обезбјеђеним гаражама – радионицама – “штиковима” преправљала, а касније отуђивала возила, чиме су припадници и организатори организоване криминалне групе остварили вишемилионску противправну имовинску корист.

Приликом претреса кућа, станова и радионица организатора и припадника организоване криминалне групе пронађено је и привремено одузето више десетина хиљада евра, више стотина хиљада динара, драгоцјености, већа количина ауто-дијелова, уз помоћ којих ће бити идентификована возила која су предмет почињеног кривичног дјела у иностранству, као и већа количина фалсификоване пратеће документације за возила и регистарске ознаке.

Организаторима и припадницима организоване криминалне групе одређено је задржавање у трајању од 48 сати, и уз кривичну пријаву су приведени Јавном тужилаштву за организовани криминал, гдје су у току саслушања осумњичених, пише Блиц.

На овај начин су себи прибавили вишемилионску противправну имовинску корист коју су дијелили сходно улогама у овој организованој криминалној групи.

Приликом претреса станова и других просторија које су користили осумњичени пронађено је више аутомобила, ауто-дијелова и електронских уређаја за стартовање и крађу луксузних возила, као и више стотина хиљада евра и већа количина златног накита.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

(Блиц) Фото:Блиц

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Петар

10.01.2024 22:05

Као и код нас, више милионска динарска вриједности, одузето новца и других предмета у вриједности 300 хиљада евра од више лица. Кад ће да хапсе оне који једним потписом опљачкају државу и народ за десетине милиона евра?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.01.2024 08:10

Риба смрди од главе.

Name

мрга

10.01.2024 22:15

Нисмо задовољни. Морате хапсити хиљаде дневно, и тако до краја године. И да буду у самици до краја, без права на посјету, доктора и туширање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

11.01.2024 07:40

Питам се а шта је са лоповима који покраду изборну вољу грађана, кад долази њихово хапшење на ред јер то је једно од најтежих кривичних дела.

ОДГОВОРИТЕ