Razbijena velika kriminalna grupa, hapšenja u Srbiji

Policija je na području Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapsila M.T. (37), B.T. (41), za koje se sumnja da su organizatori ove organizovane kriminalne grupe, kao i članove B.T. (40), H.T. (30), R.T. (65), B.I. (32), D.J. (67), D.M. (28), R.K. (39), S.Đ. (32) i I.S. (55).

Srbija 10.01.2024 | 21:08
Razbijena velika kriminalna grupa, hapšenja u Srbiji

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćeno još 14 osoba za koje se sumnja da su u periodu od 2020. do 2024. godine počinili više krivičnih djela prevare, falsifikovanje isprava, kao i višestruke krađe i preprodaje vozila novije proizvodnje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su 11 članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, prevara, prikrivanje, falsifikovanje isprava, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kako se sumnja, ova grupa je u unaprijed obezbjeđenim garažama – radionicama – “štikovima” prepravljala, a kasnije otuđivala vozila, čime su pripadnici i organizatori organizovane kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Prilikom pretresa kuća, stanova i radionica organizatora i pripadnika organizovane kriminalne grupe pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocjenosti, veća količina auto-dijelova, uz pomoć kojih će biti identifikovana vozila koja su predmet počinjenog krivičnog djela u inostranstvu, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake.

Organizatorima i pripadnicima organizovane kriminalne grupe određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati, i uz krivičnu prijavu su privedeni Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gdje su u toku saslušanja osumnjičenih, piše Blic.

Na ovaj način su sebi pribavili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist koju su dijelili shodno ulogama u ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađeno je više automobila, auto-dijelova i elektronskih uređaja za startovanje i krađu luksuznih vozila, kao i više stotina hiljada evra i veća količina zlatnog nakita.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Blic) Foto:Blic

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Petar

10.01.2024 22:05

Kao i kod nas, više milionska dinarska vrijednosti, oduzeto novca i drugih predmeta u vrijednosti 300 hiljada evra od više lica. Kad će da hapse one koji jednim potpisom opljačkaju državu i narod za desetine miliona evra?

ODGOVORITE
Name

Re

11.01.2024 08:10

Riba smrdi od glave.

Name

mrga

10.01.2024 22:15

Nismo zadovoljni. Morate hapsiti hiljade dnevno, i tako do kraja godine. I da budu u samici do kraja, bez prava na posjetu, doktora i tuširanje.

ODGOVORITE
Name

Nada

11.01.2024 07:40

Pitam se a šta je sa lopovima koji pokradu izbornu volju građana, kad dolazi njihovo hapšenje na red jer to je jedno od najtežih krivičnih dela.

ODGOVORITE