М:тел у Босанском Петровцу и Дрвару: Остајемо уз наше људи и у овој години!

Компанија м:тел и ову годину започиње хуманим дјелима. У наставку акције „Нисте сами, имате пријатеље“, која је започела још 2021. године, генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван посјетила је општине Босански Петровац и Дрвар, како би уручила помоћ социјално угроженим становницима ових крајева.

Босна и Херцеговина 10.01.2024 | 16:08
М:тел у Босанском Петровцу и Дрвару: Остајемо уз наше људи и у овој години!

Заједно са запосленицима компаније м:тел, Триван је уручила 170 пакета хране и хигијенских производа, као и новогодишњих пакетића за дјецу из ових породица. У порти Саборне цркве Светих апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу организована је додјела помоћи, а била је ово прилика и за поновну посјету овом храму.

Компанија м:тел је у претходном периоду реализовала реновирање станова социјално угроженим повратничким породицама, као и донацију пољопривредне опреме и алата, али и додјелу пакета помоћи и огрјевног дрвета.

„Ми као компанија постојимо не зарад себе самих, него зарад људи који живе на овим просторима. Бројна домаћинства овде у Босанском Петровцу, па и у остатку кантона ове најрадосније празнике који окупљају породицу, нажалост, проводе у тешким условима. Данас смо ту да им дарујемо, помогнемо да прославе божићне дане и православну Нову годину достојанствено“, изјавила је Триван и нагласила да „колико год била жеља Срба да остану на територији Федерације БиХ, чињеница је да би то било тешко могуће да нема Србије која структурно помаже, као и компанија попут м:тел-а“.

Предсједник Општинског вијећа Босански Петровац и директор Центра за подршку повратницима Немања Давидовић овом приликом је рекао да су м:тел-ови пакети помоћи веома значајни за породице које су у ситуацији социјалне потребе и који се осјећају заборављеним.

„Драго ми је што је м:тел поново у Босанском Петровцу, што нас нису заборавили. Ово ће сигурно помоћи људима и олакшати макар дио њихових свакодневних тегоба с којима се сусрећу“, нагласио је Давидовић.

Међу окупљеним становништвом овог краја, и овога пута била је Мара Радуловић, којој је компанија м:тел већ направила купатило у стану у којем живи. Она је овом приликом изјавила: „Помоћ м:тел-а је увијек добра. Направили су ми купатило и увијек ми је драго да их видим. м:тел је мој и хвала им много.“

Сљедећа станица овог хуманитарног каравана био је и Дрвар. И овој општини је компанија м:тел у оквиру акције „Нисте сами, имате пријатеље“ у неколико наврата додјељивала помоћ, како у виду пакета хране и хигијенских производа, те огрјевног дрвета, тако и реновирањем сале основне школе у Дрвару, те другим облицима помоћи.

Овог пута, стотину породица у овој општини добило је помоћ компаније м:тел, а донација је реализована у Црвеном крсту Општине Дрвар. У име Општине Дрвар, захвалност компанији м:тел и генералној директорки Јелени Триван изразила је Андреа Боснић, шеф Кабинета општинског начелника у Општини Дрвар. 

Наставак ове хумане акције планиран је у петак, 12. јануара, када ће представници компаније м:тел посјетити Гламоч и Грахово.  

(ПР)