Данас знатно хладније вријеме уз снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити знатно хладније и облачно уз сњежне падавине и пораст сњежног прокривача у већини предјела.

Босна и Херцеговина 08.01.2024 | 08:00
Данас знатно хладније вријеме уз снијег

Снијег ће бити јачи на сјеверу и истоку у првом дијелу дана, а до краја дана висина сњежног покривача износиће од пет до 15 центиметара, у брдско-планинским предјелима до 30, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На крајњем југу падаће киша у првом дијелу дана, а послије подне биће углавном суво и вјетровито уз јаку буру.

Дуваће слаб до умерен вејтар, на југу и на планинама јак, сјеверних смјерова.

Увече ће бити све хладније, па ће минимална температура ваздуха бити од минус пет до минус један, на југу до шест степени, у вишим предјелима од минус осам степени Целзијусових.

Јутрос је у већини крајева облачно са снијегом, а кишом у Херцеговини, према подацима Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Бјелашница минус девет, Хан Пијесак минус пет, Соколац минус четири, Чемерно и Мркоњић Град минус три, Приједор, Тузла, Рибник и Шипово минус два, Бањалука, Добој, Бијељина, Сребреница, Нови Град и Србац минус један, Зеница нула, Вишеград, Рудо и Гацко један, Билећа шест, Требиње осам, Неум 10 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа у Вишеграду је пало 25 литара кише по метру квадратном, у Сребреници 29, а у Рудом 35.

На Сокоцу је висина сњежног покривача 15 центиметара, а на Хан Пијеску 10. 

(Срна) Фото: Wикипедиа/Олга Ернст 

Коментари / 0

Оставите коментар