Danas znatno hladnije vrijeme uz snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti znatno hladnije i oblačno uz snježne padavine i porast snježnog prokrivača u većini predjela.

Bosna i Hercegovina 08.01.2024 | 08:00
Danas znatno hladnije vrijeme uz snijeg

Snijeg će biti jači na sjeveru i istoku u prvom dijelu dana, a do kraja dana visina snježnog pokrivača iznosiće od pet do 15 centimetara, u brdsko-planinskim predjelima do 30, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na krajnjem jugu padaće kiša u prvom dijelu dana, a poslije podne biće uglavnom suvo i vjetrovito uz jaku buru.

Duvaće slab do umeren vejtar, na jugu i na planinama jak, sjevernih smjerova.

Uveče će biti sve hladnije, pa će minimalna temperatura vazduha biti od minus pet do minus jedan, na jugu do šest stepeni, u višim predjelima od minus osam stepeni Celzijusovih.

Jutros je u većini krajeva oblačno sa snijegom, a kišom u Hercegovini, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica minus devet, Han Pijesak minus pet, Sokolac minus četiri, Čemerno i Mrkonjić Grad minus tri, Prijedor, Tuzla, Ribnik i Šipovo minus dva, Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Srebrenica, Novi Grad i Srbac minus jedan, Zenica nula, Višegrad, Rudo i Gacko jedan, Bileća šest, Trebinje osam, Neum 10 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa u Višegradu je palo 25 litara kiše po metru kvadratnom, u Srebrenici 29, a u Rudom 35.

Na Sokocu je visina snježnog pokrivača 15 centimetara, a na Han Pijesku 10. 

(Srna) Foto: Wikipedia/Olga Ernst 

Komentari / 0

Ostavite komentar