Патријарх служио божићну литургију у Пећкој патријаршији

Литургији присуствују верници из свих крајева Косова и Метохије.

Србија 07.01.2024 | 10:15
Патријарх служио божићну литургију у Пећкој патријаршији

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је Божићну литургију у Пећкој патријаршији којој су присуствовали вјерници из свих крајева Косова и Метохије.

Љепоту Божићне литургије употпунило је појање Српког византијског хора "Мојсије Петровић" из Београда, а патријарху су саслуживали архимандрит Данило, јеромонах Никон и ђакони Драган Радић и Радомир Врућинић.

На крају литургије, прочитана је Божићна посланица патријарха српског и архијереја Српске православне цркве.

Патријарх Порфирије започео је посјету Косову и Метохији 3. јануара, када је стигао у Пећку патријаршију, а прије Божића посјетио је и манастир Високе Дечане, манастир Грачаницу, као и Србе у Ораховцу и Великој Хочи. 

(Тањуг) Фото: СПЦ 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дарио Дјапа

07.01.2024 11:44

Браво за насег Патријарха који слузи литургију цеститка гласи Мир бозији Христос се роди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Резултати

07.01.2024 14:13

Српске цркве и манастири све више остају као свједочанства да су на тим просторима живјели Срби. То је резултат мудрих, визионарских политика српских лидера који су од народа направили озлојађену, обезнађену масу, која исељавањем, егзодусом, покушава да спаси своје личне животе и судбине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црква и политока

07.01.2024 17:55

...су заједно већ 17 вијекова! Када си се обичан народ пожалио, губили би главе! Тако је и данас. Црква никад није била божја кућа већ кућа бога-таша!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гријесис

08.01.2024 11:53

Све протестантске су олицене у материјалном а не духовном прозимању. Нпр. католицка је негдје измедју тога док православна и исламска вјетоисповијест је искљуциво поцува на томе другом...