Patrijarh služio božićnu liturgiju u Pećkoj patrijaršiji

Liturgiji prisustvuju vernici iz svih krajeva Kosova i Metohije.

Srbija 07.01.2024 | 10:15
Patrijarh služio božićnu liturgiju u Pećkoj patrijaršiji

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je Božićnu liturgiju u Pećkoj patrijaršiji kojoj su prisustvovali vjernici iz svih krajeva Kosova i Metohije.

Ljepotu Božićne liturgije upotpunilo je pojanje Srpkog vizantijskog hora "Mojsije Petrović" iz Beograda, a patrijarhu su sasluživali arhimandrit Danilo, jeromonah Nikon i đakoni Dragan Radić i Radomir Vrućinić.

Na kraju liturgije, pročitana je Božićna poslanica patrijarha srpskog i arhijereja Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Porfirije započeo je posjetu Kosovu i Metohiji 3. januara, kada je stigao u Pećku patrijaršiju, a prije Božića posjetio je i manastir Visoke Dečane, manastir Gračanicu, kao i Srbe u Orahovcu i Velikoj Hoči. 

(Tanjug) Foto: SPC 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dario Djapa

07.01.2024 11:44

Bravo za naseg Patrijarha koji sluzi liturgiju cestitka glasi Mir boziji Hristos se rodi

ODGOVORITE
Name

Rezultati

07.01.2024 14:13

Srpske crkve i manastiri sve više ostaju kao svjedočanstva da su na tim prostorima živjeli Srbi. To je rezultat mudrih, vizionarskih politika srpskih lidera koji su od naroda napravili ozlojađenu, obeznađenu masu, koja iseljavanjem, egzodusom, pokušava da spasi svoje lične živote i sudbine.

ODGOVORITE
Name

Crkva i politoka

07.01.2024 17:55

...su zajedno već 17 vijekova! Kada si se običan narod požalio, gubili bi glave! Tako je i danas. Crkva nikad nije bila božja kuća već kuća boga-taša!

ODGOVORITE
Name

Grijesis

08.01.2024 11:53

Sve protestantske su olicene u materijalnom a ne duhovnom prozimanju. Npr. katolicka je negdje izmedju toga dok pravoslavna i islamska vjetoispovijest je iskljucivo pocuva na tome drugom...