Бијељина засијала, олдтајмери дефиловали градом

У оквиру манифестације "Зимски корзо" у Бијељини је 30 олдтајмера продефиловало улицама града окићених новогодишњим украсима.

Република Српска 06.01.2024 | 10:33
Бијељина засијала, олдтајмери дефиловали градом
Центар Бијељине засијао је у пуном сјају а у духу прошлих времена. У руху новогодишњих празника, окићени у свјетлуцаву расвјету, украшени ирвасима, Дједа Мразом, јелкама и свакојаким новогодишњим украсима, олдтајмери на улицама Бијељине донијели су прави чаролију, радост, весеље и увећали новогодишњу еуфорију.
 
Најмладји учесници са сјајем у очима и радошћу због вожње у старим аутомобилима доказали су да скуп олдтајмера у Бијељини има свијетлу будућност.
 
Давид Симић, једанаестогодисњи учесник на скупу, довезао се у аутомобилу 76. годишта, са ирвасима и Дједа Мразом на крову аутомобила. Овај млади љубитељ олдтајмера прави и мале моделе старих аута а љубав према њима, каже, расте из дана у дан. 
 
 
Посебан призор овогодишњег скупа је било и присуство Дједа Мраза који је овога пута санке замијенио сраром Заставом 750 луx, јарко плаве боје из 1973. године.
 
Власник овог аутомобила и уједно Дјед Мраз на скупу, Оливер Јањић, истакао је да се много улаже у одржавање аутомобила из прошлих времена али да то њему не пада тешко. 
 
Све учеснике је и ове године повезало они најзначајније - љубав према старим аутомобилима. Стеван Слатинац дошао је из Прњавора и за њега је његов олдтајмер комби којим иде свуда па и на море, нешто посебно. Први старији аутомобил је купио због посла и тако је све почело. 
 
Бојан Стајић, предсједник "Олдтајмер" клуба Бијељина и организатор догадјаја истакао је да је ове године дупло већи број возила него претходне године те да је захвалан Градској управи која је подржала ову активност.
 
 
Додао је и да су ове године на скупу новина тркачки аутомобили те да је срећан јер се труд исплатио што је видљиво на основу посјећености  скупа. 
 
Жеља је да наредне године скуп олдтајмера засија у још већој расвјети како би градјани Бијељине и околине могли да узивају у овим старим аутомобилима који подсећају на времена у којима смо били нешто срећнији, истичу организатори скупа олдтајмера у Бијељини.
 
(БН) Фото:БН

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Xxx

06.01.2024 10:48

Браво за Петровица. Најнољи градонацелник у Реп Српској Јос један мандат ито глат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХВАЛА ГРАДОНАЦЕЛНИЦЕ

06.01.2024 13:22

Купили сте нас своим понасањем према градјанима Бијељине, надамо се да се нецете промијенити да цете бити исти у наредном мандату. Хвала на помоци дјеци, болесним, студентима, родитељима, селима на свакој борби за помоц тога неби било без Вас.

Name

Наталија

06.01.2024 11:27

Ја имам мопед стар 100 година.Хоце упалит али га само треба обрисат од прасине и уља .Двосједас..Мозе двоје уз брдо као од сале..Има и папире...Затрпан у подруму и оцуван.Паук га увезао па изгледа окован ко цар Вујадин.Мало сам му обрисала цилиндар.Сјаји се као нови..Поклонила бих га радо за 500 км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

06.01.2024 21:42

Мозете ли оставити број телефона заинтересован сам За мотор поздрав Борис

Name

Чаролија

06.01.2024 12:22

Браво за идеју,Браво за најбољег градоначелника Бијељине,и све који су се потрудили,да Бијељину украсе невиђеним бљештавилом.Здрави,живи,и срећни били,до вјечности сви се веселили.

ОДГОВОРИТЕ