Bijeljina zasijala, oldtajmeri defilovali gradom

U okviru manifestacije "Zimski korzo" u Bijeljini je 30 oldtajmera prodefilovalo ulicama grada okićenih novogodišnjim ukrasima.

Republika Srpska 06.01.2024 | 10:33
Bijeljina zasijala, oldtajmeri defilovali gradom
Centar Bijeljine zasijao je u punom sjaju a u duhu prošlih vremena. U ruhu novogodišnjih praznika, okićeni u svjetlucavu rasvjetu, ukrašeni irvasima, Djeda Mrazom, jelkama i svakojakim novogodišnjim ukrasima, oldtajmeri na ulicama Bijeljine donijeli su pravi čaroliju, radost, veselje i uvećali novogodišnju euforiju.
 
Najmladji učesnici sa sjajem u očima i radošću zbog vožnje u starim automobilima dokazali su da skup oldtajmera u Bijeljini ima svijetlu budućnost.
 
David Simić, jedanaestogodisnji učesnik na skupu, dovezao se u automobilu 76. godišta, sa irvasima i Djeda Mrazom na krovu automobila. Ovaj mladi ljubitelj oldtajmera pravi i male modele starih auta a ljubav prema njima, kaže, raste iz dana u dan. 
 
 
Poseban prizor ovogodišnjeg skupa je bilo i prisustvo Djeda Mraza koji je ovoga puta sanke zamijenio srarom Zastavom 750 lux, jarko plave boje iz 1973. godine.
 
Vlasnik ovog automobila i ujedno Djed Mraz na skupu, Oliver Janjić, istakao je da se mnogo ulaže u održavanje automobila iz prošlih vremena ali da to njemu ne pada teško. 
 
Sve učesnike je i ove godine povezalo oni najznačajnije - ljubav prema starim automobilima. Stevan Slatinac došao je iz Prnjavora i za njega je njegov oldtajmer kombi kojim ide svuda pa i na more, nešto posebno. Prvi stariji automobil je kupio zbog posla i tako je sve počelo. 
 
Bojan Stajić, predsjednik "Oldtajmer" kluba Bijeljina i organizator dogadjaja istakao je da je ove godine duplo veći broj vozila nego prethodne godine te da je zahvalan Gradskoj upravi koja je podržala ovu aktivnost.
 
 
Dodao je i da su ove godine na skupu novina trkački automobili te da je srećan jer se trud isplatio što je vidljivo na osnovu posjećenosti  skupa. 
 
Želja je da naredne godine skup oldtajmera zasija u još većoj rasvjeti kako bi gradjani Bijeljine i okoline mogli da uzivaju u ovim starim automobilima koji podsećaju na vremena u kojima smo bili nešto srećniji, ističu organizatori skupa oldtajmera u Bijeljini.
 
(BN) Foto:BN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Xxx

06.01.2024 10:48

Bravo za Petrovica. Najnolji gradonacelnik u Rep Srpskoj Jos jedan mandat ito glat.

ODGOVORITE
Name

HVALA GRADONACELNICE

06.01.2024 13:22

Kupili ste nas svoim ponasanjem prema gradjanima Bijeljine, nadamo se da se necete promijeniti da cete biti isti u narednom mandatu. Hvala na pomoci djeci, bolesnim, studentima, roditeljima, selima na svakoj borbi za pomoc toga nebi bilo bez Vas.

Name

Natalija

06.01.2024 11:27

Ja imam moped star 100 godina.Hoce upalit ali ga samo treba obrisat od prasine i ulja .Dvosjedas..Moze dvoje uz brdo kao od sale..Ima i papire...Zatrpan u podrumu i ocuvan.Pauk ga uvezao pa izgleda okovan ko car Vujadin.Malo sam mu obrisala cilindar.Sjaji se kao novi..Poklonila bih ga rado za 500 km.

ODGOVORITE
Name

Boris

06.01.2024 21:42

Mozete li ostaviti broj telefona zainteresovan sam Za motor pozdrav Boris

Name

Čarolija

06.01.2024 12:22

Bravo za ideju,Bravo za najboljeg gradonačelnika Bijeljine,i sve koji su se potrudili,da Bijeljinu ukrase neviđenim blještavilom.Zdravi,živi,i srećni bili,do vječnosti svi se veselili.

ODGOVORITE