Авион принудно слетио због експлозије

Авион на лету америчке компаније "Аласка Аирлинес "принудно је слетио на аеродром након што је прозор и дио трупа експлодирао у ваздуху.

Свијет 06.01.2024 | 10:30
Авион принудно слетио због експлозије

Није познато да ли је у инциденту било повређених особа, наводи америчка агенција АП, преноси Тањуг.

"Лет 1282 Аласка Аирлинес из Портланда, Орегон, за Онтарио, Калифорнија, доживио је инцидент вечерас убрзо након поласка. Летјелица је безбједно слетјела на међународни аеродром Портланд са 174 путника и 6 чланова посаде", саопштила је компаније.

Компанија је навела да се инцидент истражује и да ће саопштити више информација чим оне буду доступне.

Авион је полетио из Портланда у петак 16.52, али се вратио нешто прије 17:30 по локалном времену, а током лета се попео на чак 4.876 метара, а затим је почео да се спушта, према подацима специјализованог сајта ФлигхтАwаре.

Боинг 737-9 МАКС сишао је са производне траке и добио сертификацију прије само два мјесеца, према евиденцији Америчке федералне администрације за ваздушни саобраћај (ФФА), наводи АП.        

Цијела флота приземљена
Авио-компанија "Аласка Аирлинес " приземљила је данас све своје авионе Боинг 737-9, неколико сати након овог инцидента.

"Након вечерашњег догађања на лету 1282, одлучили смо да предузмемо корак предострожности и привремено приземљимо нашу флоту од 65 авиона типа Боинг 737-9", навела је компанија у саопштењу.

Летјелице ће бити врац́ене у употребу након сервисних процедура и безбједносних инспекција, а авио-компанија очекује да ц́е оне бити завршене за неколико дана, преноси АП.

(Агенције)  Фото: НБЦ Неwс

Коментари / 0

Оставите коментар