Avion prinudno sletio zbog eksplozije

Avion na letu američke kompanije "Alaska Airlines "prinudno je sletio na aerodrom nakon što je prozor i dio trupa eksplodirao u vazduhu.

Svijet 06.01.2024 | 10:30
Avion prinudno sletio zbog eksplozije

Nije poznato da li je u incidentu bilo povređenih osoba, navodi američka agencija AP, prenosi Tanjug.

"Let 1282 Alaska Airlines iz Portlanda, Oregon, za Ontario, Kalifornija, doživio je incident večeras ubrzo nakon polaska. Letjelica je bezbjedno sletjela na međunarodni aerodrom Portland sa 174 putnika i 6 članova posade", saopštila je kompanije.

Kompanija je navela da se incident istražuje i da će saopštiti više informacija čim one budu dostupne.

Avion je poletio iz Portlanda u petak 16.52, ali se vratio nešto prije 17:30 po lokalnom vremenu, a tokom leta se popeo na čak 4.876 metara, a zatim je počeo da se spušta, prema podacima specijalizovanog sajta FlightAware.

Boing 737-9 MAKS sišao je sa proizvodne trake i dobio sertifikaciju prije samo dva mjeseca, prema evidenciji Američke federalne administracije za vazdušni saobraćaj (FFA), navodi AP.        

Cijela flota prizemljena
Avio-kompanija "Alaska Airlines " prizemljila je danas sve svoje avione Boing 737-9, nekoliko sati nakon ovog incidenta.

"Nakon večerašnjeg događanja na letu 1282, odlučili smo da preduzmemo korak predostrožnosti i privremeno prizemljimo našu flotu od 65 aviona tipa Boing 737-9", navela je kompanija u saopštenju.

Letjelice će biti vraćene u upotrebu nakon servisnih procedura i bezbjednosnih inspekcija, a avio-kompanija očekuje da će one biti završene za nekoliko dana, prenosi AP.

(Agencije)  Foto: NBC News

Komentari / 0

Ostavite komentar