Због Осмице суспендовани судски полицајац и командир смјене

Због комуникације са ухапшеним бившим директором Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ Османом Мехмедагићем Осмицом суспендовани су судски полицајац и командир смјене из затвора у Војковићима.

Босна и Херцеговина 04.01.2024 | 08:59
Због Осмице суспендовани судски полицајац и командир смјене

Осмица је након хапшења и одређивања притвора смјештен у затвору  Војковићима, а поједини медији пренијели су да је полицајац унио телефон у ћелију у којој је смјештен Мехмедагић.

- Полицајац који није радио у том блоку дошао је у дио у којем се налазио Мехмедагић. То му је омогућио командир смјене. Против обојице су  покренути дисциплински поступци и они су суспендовани.

То је оно што ја знам. Са свим нерегуларностима упозната је и Агенција за истраге и заштиту (СИПА) те остале надлежне институције - казао је  “Гласу” директор Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ у Војковићима Синиша Перковић.

Наглашава да је реаговао онако како је сматрао да треба те да је Мехмедагићу, између осталог, одређен притвор и из разлога да не комуницира са другим лицима.

- Вјероватно је тај запосленик, затворски чувар, разговарао са Мехмедагићем. О чему и шта, стварно не знам?! Да ли је кориштен телефон од стране Мехмедагића и кога је звао, ја о томе не знам ништа и тиме се баве СИПА и Тужилаштво БиХ - поручио је Перковић.

Поједини медији из ФБиХ објавили су да је прошле седмице један затворски полицајац ушао у притворску ћелију ухапшеног Мехмедагића и унио му телефон. Како су навели, у први мах постојале су индиције да су само разговарали, док се касније испоставило да му је полицајац унио мобилни телефон.  

Мехмедагић је заједно са суспендованим предсједником Суда БиХ Ранком Дебевцом ухапшен и притворен због афере “Прислушкивање”. Њима је једномјесечни притвор одређен 21. децембра прошле године.

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић је након хапшења изјавио да су прикупљени докази који Дебевца и Мехмедагића терете за злоупотребу службеног положаја, односно за незаконито прислушкивање судија Суда БиХ и радника Тужилаштва БиХ у 2020. години.

- За сада не постоје докази да су те радње вршене према политичким личностима и партијама, али ће те информације бити провјерене - поручио је тада Кајганић.

Видовић

Након хапшења Ранка Дебевца и Османа Мехмедагића приведена је и Васвија Видовић, познати адвокат. Наиме, она је ухапшена јер је покушала да изнесе телефон који је био скривен код једног од осумњичених из просторија СИПА. Васвија је тада након саслушања у Тужилаштву пуштена на слободу.

(Глас Српске) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ненад-Нострадамус

04.01.2024 09:06

Вјероватно це сада Мехмедагица да поставе за командира смјене.Казу боље да несто ради него да лези у затвору,а плату це примати као министар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А засто

04.01.2024 09:39

Мехмедагићу само а није Дебевцу? Оно што унесу Дебевцу се не открива, јер је побогу Православне нације, побогу мора да буде чист кроминалац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре а засто

04.01.2024 10:41

Промијени терапију. Очито ти ова не одговара. Ваљда те убада у мозак чињеница да се затвор налази у Војковицима, па тако размишљаш.

Name

+

04.01.2024 10:01

Није због осмице. Већ свог рада или нерадан ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граха дилер са значком

04.01.2024 10:09

Кад пада ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

04.01.2024 10:37

Све лопов до лопова у суду бих,тузиладтв,безбједносно-обавјестајним агенцијама ,затвору ....сви увезани а сацињени су од сљама конститутивних народа:српских дезертера,профитера и лопова,муслиманских нацоналиста и хрватских мудрова.скутора...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овом 055

04.01.2024 15:34

Свака ЧАСТ,;!!Сваки коментар за највећу оцјену, без обзирс о коме се ради али искрено и људски Свака ријеч и реченица 10,ка,,милина читат како Човјек описује,Шта раде криминалци,

Name

Прота

04.01.2024 11:18

Зашто им не напишете имена него их кријете а када одузму некоме пар кутија цигарета ви објавите имена несретника који је продавао цигарете да прехрани дјецу......???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

04.01.2024 13:10

Командир је истјеран из муп-рс , судске полиције рс и сад командир у државном затвору. Шта прицат даље.

Name

СДС

04.01.2024 13:25

Они су наши чланови, ми их преко СДА штити и.

Name

Мара

04.01.2024 17:50

Нису битанге суспендовани због Осмице, већ због криминала и кршења закона, треба их стрпати гдје и Осмицу.

ОДГОВОРИТЕ