Патријарх Порфирије стигао у Пећку патријаршију

Патријарх српски Порфирије стигао је данас у седиште Српске православне цркве - Пећку патријаршију, у оквиру посете светињама на КиМ, где би требало да, заједно са српским народом, прослави  Божић.

Србија 03.01.2024 | 18:51
Патријарх Порфирије стигао у Пећку патријаршију

"Благодаран сам Господу Богу, Светом оцу Сави и свим светима из рода нашега што су ме удостојили да поново угледам лепоту Пећке патријаршије и икону Пећке Краснице. Ако Бог да, ових дана посетићу наше дивне светиње и манастире на Косову и Метохији и дочекати празник Рођење Господа Исуса Христа-Божић", навео је партијарх на свом налогу на Инстаграму.

Патријарха је у Пећкој Патријаршији дочекала игуманија Харитина, заједно са монахињама, као и братство манастира Високи Дечани, на челу са игуманом Савом Јањићем.

Дочеку патријарха присуствовао је и парох пећки отац Драган и парох из Гораждевца отац Ненад.

Патријарх је данас започео посету Косову и Метохији.

Заједно са патријархом отпутовали су на КиМ и викарни владика хвостански Алексеј, викарни епископ новобрдски Иларион, директор Патријаршијске управне канцеларије, архимандрит Данило и ректор Богословије "Светог Саве" у Београду протођакон Радомир Врућинић и професор Богословског факултета у Београду протођакон Драган Радић. 

Патријарх Порфирије је последњи пут био у Пећкој патријаршији на Видовдан 2023. године, где је служио празничну литургију.

(Тањуг) Фото: Радио Гораждевац

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ко га

03.01.2024 19:03

Натјера? Па њему се народ гади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косова

04.01.2024 15:34

А јели се провозо са КМ таблицана а о изборној крадји сути јер му вуциц преко свпјих поданика у влади даје издасне паре фаризеји И лицемјери а народу јос тезе на косову јер нема ко висе да га истински подрзи и застити!!!

Name

Луне

03.01.2024 19:59

Срецан Долазак Преосвеценом Патриарху Порфирију ,нас патриарх БИХ РС неиде никада никада после Устолицења Партриарх РонхилИконаДодик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

03.01.2024 20:19

Каце референдум знали се ста??

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

04.01.2024 15:26

Досо за таблице .хахаха

ОДГОВОРИТЕ