Patrijarh Porfirije stigao u Pećku patrijaršiju

Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u sedište Srpske pravoslavne crkve - Pećku patrijaršiju, u okviru posete svetinjama na KiM, gde bi trebalo da, zajedno sa srpskim narodom, proslavi  Božić.

Srbija 03.01.2024 | 18:51
Patrijarh Porfirije stigao u Pećku patrijaršiju

"Blagodaran sam Gospodu Bogu, Svetom ocu Savi i svim svetima iz roda našega što su me udostojili da ponovo ugledam lepotu Pećke patrijaršije i ikonu Pećke Krasnice. Ako Bog da, ovih dana posetiću naše divne svetinje i manastire na Kosovu i Metohiji i dočekati praznik Rođenje Gospoda Isusa Hrista-Božić", naveo je partijarh na svom nalogu na Instagramu.

Patrijarha je u Pećkoj Patrijaršiji dočekala igumanija Haritina, zajedno sa monahinjama, kao i bratstvo manastira Visoki Dečani, na čelu sa igumanom Savom Janjićem.

Dočeku patrijarha prisustvovao je i paroh pećki otac Dragan i paroh iz Goraždevca otac Nenad.

Patrijarh je danas započeo posetu Kosovu i Metohiji.

Zajedno sa patrijarhom otputovali su na KiM i vikarni vladika hvostanski Aleksej, vikarni episkop novobrdski Ilarion, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije, arhimandrit Danilo i rektor Bogoslovije "Svetog Save" u Beogradu protođakon Radomir Vrućinić i profesor Bogoslovskog fakulteta u Beogradu protođakon Dragan Radić. 

Patrijarh Porfirije je poslednji put bio u Pećkoj patrijaršiji na Vidovdan 2023. godine, gde je služio prazničnu liturgiju.

(Tanjug) Foto: Radio Goraždevac

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ko ga

03.01.2024 19:03

Natjera? Pa njemu se narod gadi.

ODGOVORITE
Name

Kosova

04.01.2024 15:34

A jeli se provozo sa KM tablicana a o izbornoj kradji suti jer mu vucic preko svpjih podanika u vladi daje izdasne pare farizeji I licemjeri a narodu jos teze na kosovu jer nema ko vise da ga istinski podrzi i zastiti!!!

Name

Lune

03.01.2024 19:59

Srecan Dolazak Preosvecenom Patriarhu Porfiriju ,nas patriarh BIH RS neide nikada nikada posle Ustolicenja Partriarh RonhilIkonaDodik

ODGOVORITE
Name

Lemi

03.01.2024 20:19

Kace referendum znali se sta??

ODGOVORITE
Name

To

04.01.2024 15:26

Doso za tablice .hahaha

ODGOVORITE