Нова година уз трубаче дочекана у Београду на води

- Дочек Нове 2024. године у Београду на води протекао је уз раскошан ватромет у поноћ, коме су претходили наступи певачице Саре Јо, групе Фрајле и Дејан Петровић биг бенда пред више хиљада посетилаца у испуњеном простору код Старог савског моста.

Србија 01.01.2024 | 01:26
Нова година уз трубаче дочекана у Београду на води

Специјална новогодишња пројекција праћена игром моћних ласера на Кули Београд послужила је као увод у поноћ, када је улазак у 2024. годину означило ватромет са највише зграде у региону, Старог савског моста и Газеле, као и са суседне новобеоградске обале.

Београђани и њихови гости, свих узраста, уживали су у вишеминутном ватромету боја, облика и експлозија које су наградили узвицима одушевљења и аплаузима.

Присутне је до поноћи и у првим часовима 2024. године забављао Дејан Петровић биг бенд са својом специфичном мешавином трубача уз подлогу рок ритам секције и гитаре.

Од уводне теме филмова "Ратови звезда", Петровићев оркестар је уз обавезне народне песме и кола, подсетио и на музику из серије "Отписани", али и на "Маљчике" Идола.

Српским трубачима били су обојени бројни страни хитови попут "Енглисхман Ин Нее Yорк", "Yоу Цан Леаве Yоур Хат Он", "Схоулд И Стаy Ор Схоулд И Го" и "Аре Yоу Гонна Го Мy Wаy".

Новогодишњи програм у Београду на води, мало пре 21.00, отворила је поп певачица Сара Јо поручивши да ће се са својим плесачицама потрудити "да буде што боља журка".

Док су посетиоци још пристизали, Сара Јо је са велике позорнице испоручила песме попут "Немам времена за то", "Мушкарчина", "Ти и ја" и "Тако ходам", поручивши на крају да није могла замислити "бољи дочек од овог".

Следећа поп група Фрајле је приредила акустичарски окренуту џипси џез свирку са вишегласним певањем, током које су мешале своје песме са традиционалима и хитовима других извођача.

Три Фрајле су уз помоћ пратећег бенда загрејале Београђане својим песмама попут "Мени требаш ти" и "Ицх лиебе дицх".

Чуле су се и познате старе песме попут "Моја мала нема мане", "Три метера сомота" и "Јовано Јованке", а Фрајле су извеле и "Животе крени" пожелевши присутнима "да нам свима крене у животу".

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Даца

01.01.2024 09:22

За "крему" мора бити све најбоље🤑. Одвојише се од "простог" народа и одоше у своје куле...е, Боже, ста дочекасмо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукаве лисице

01.01.2024 11:55

Знају Роми трубачи где су богаташи и где има лове па ту дошли да свирају.

Name

Ускоро

01.01.2024 21:17

...и џамије поново у Бг након преко 100 година! Ваља обновити срушене након одласка Турака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ускоро

02.01.2024 09:17

Срушене богомоље су ваше огледало ! Турци су могли за 500 година срушити све што подсјећа на хришћансство па ипак то нису урадили.