Nova godina uz trubače dočekana u Beogradu na vodi

- Doček Nove 2024. godine u Beogradu na vodi protekao je uz raskošan vatromet u ponoć, kome su prethodili nastupi pevačice Sare Jo, grupe Frajle i Dejan Petrović big benda pred više hiljada posetilaca u ispunjenom prostoru kod Starog savskog mosta.

Srbija 01.01.2024 | 01:26
Nova godina uz trubače dočekana u Beogradu na vodi

Specijalna novogodišnja projekcija praćena igrom moćnih lasera na Kuli Beograd poslužila je kao uvod u ponoć, kada je ulazak u 2024. godinu označilo vatromet sa najviše zgrade u regionu, Starog savskog mosta i Gazele, kao i sa susedne novobeogradske obale.

Beograđani i njihovi gosti, svih uzrasta, uživali su u višeminutnom vatrometu boja, oblika i eksplozija koje su nagradili uzvicima oduševljenja i aplauzima.

Prisutne je do ponoći i u prvim časovima 2024. godine zabavljao Dejan Petrović big bend sa svojom specifičnom mešavinom trubača uz podlogu rok ritam sekcije i gitare.

Od uvodne teme filmova "Ratovi zvezda", Petrovićev orkestar je uz obavezne narodne pesme i kola, podsetio i na muziku iz serije "Otpisani", ali i na "Maljčike" Idola.

Srpskim trubačima bili su obojeni brojni strani hitovi poput "Englishman In Nee York", "You Can Leave Your Hat On", "Should I Stay Or Should I Go" i "Are You Gonna Go My Way".

Novogodišnji program u Beogradu na vodi, malo pre 21.00, otvorila je pop pevačica Sara Jo poručivši da će se sa svojim plesačicama potruditi "da bude što bolja žurka".

Dok su posetioci još pristizali, Sara Jo je sa velike pozornice isporučila pesme poput "Nemam vremena za to", "Muškarčina", "Ti i ja" i "Tako hodam", poručivši na kraju da nije mogla zamisliti "bolji doček od ovog".

Sledeća pop grupa Frajle je priredila akustičarski okrenutu džipsi džez svirku sa višeglasnim pevanjem, tokom koje su mešale svoje pesme sa tradicionalima i hitovima drugih izvođača.

Tri Frajle su uz pomoć pratećeg benda zagrejale Beograđane svojim pesmama poput "Meni trebaš ti" i "Ich liebe dich".

Čule su se i poznate stare pesme poput "Moja mala nema mane", "Tri metera somota" i "Jovano Jovanke", a Frajle su izvele i "Živote kreni" poželevši prisutnima "da nam svima krene u životu".

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Daca

01.01.2024 09:22

Za "kremu" mora biti sve najbolje🤑. Odvojiše se od "prostog" naroda i odoše u svoje kule...e, Bože, sta dočekasmo...

ODGOVORITE
Name

Lukave lisice

01.01.2024 11:55

Znaju Romi trubači gde su bogataši i gde ima love pa tu došli da sviraju.

Name

Uskoro

01.01.2024 21:17

...i džamije ponovo u Bg nakon preko 100 godina! Valja obnoviti srušene nakon odlaska Turaka!

ODGOVORITE
Name

Re uskoro

02.01.2024 09:17

Srušene bogomolje su vaše ogledalo ! Turci su mogli za 500 godina srušiti sve što podsjeća na hrišćansstvo pa ipak to nisu uradili.