Београд: На Тргу Републике више хиљада грађана

Званични програм прославе Нове Године на Тргу Републике у Брограду почео је нешто после 21.30, пред више хиљада грађана, али и страних туриста.

Србија 31.12.2023 | 22:44
Београд: На Тргу Републике више хиљада грађана

На бину је прва изашла естрадна уметница Милица Тодоровић, а планирано је да након ње наступи Андјела Игњатовић, касније ће на бини запевати и Сандра Продановић, а многобројну публику ће забављати и оркестар Енџија Маврића. 

Ватромета на Тргу републике у поноћ неће бити, с обзиром на то да је усвојен предлог многих удружења за заштиту животиња да средства намењена за ватромет буду уплаћена "Зоо хигијени" за изградњу нове хируршке амбуланте у Реснику.

Осим ове манифестације, дочек 2024. године традиционално је организован у бројним престоничким ресторанима, кафанама и клубовима, а тако је било и у Скадарлији.

Дочек је такође организован и  и на Сава Променади, а програм манифестације "Новогодишњи спектакл са куле" отворила је група Фрајле.

У оквиру ове манифестације наступиће и певачица Сара Јовановић, као и трубач Дејан Петровић са Биг Банд-ом.

Улаз за све посетиоце је бесплатан, а на одмах иза одбројавања са Куле Београд уследће вишеминутни ватромет.

У програмима за дочек у Београду уживају и многобројни туристи, с обзиром на то да су хотелски и смештајни капацитети у Београду још пре неколико дана званично попуњени, што, према речима директора Туристичке организације Београд Модрага Поповића, значи да је број туриста значајно већи него прошле године.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар