Beograd: Na Trgu Republike više hiljada građana

Zvanični program proslave Nove Godine na Trgu Republike u Brogradu počeo je nešto posle 21.30, pred više hiljada građana, ali i stranih turista.

Srbija 31.12.2023 | 22:44
Beograd: Na Trgu Republike više hiljada građana

Na binu je prva izašla estradna umetnica Milica Todorović, a planirano je da nakon nje nastupi Andjela Ignjatović, kasnije će na bini zapevati i Sandra Prodanović, a mnogobrojnu publiku će zabavljati i orkestar Endžija Mavrića. 

Vatrometa na Trgu republike u ponoć neće biti, s obzirom na to da je usvojen predlog mnogih udruženja za zaštitu životinja da sredstva namenjena za vatromet budu uplaćena "Zoo higijeni" za izgradnju nove hirurške ambulante u Resniku.

Osim ove manifestacije, doček 2024. godine tradicionalno je organizovan u brojnim prestoničkim restoranima, kafanama i klubovima, a tako je bilo i u Skadarliji.

Doček je takođe organizovan i  i na Sava Promenadi, a program manifestacije "Novogodišnji spektakl sa kule" otvorila je grupa Frajle.

U okviru ove manifestacije nastupiće i pevačica Sara Jovanović, kao i trubač Dejan Petrović sa Big Band-om.

Ulaz za sve posetioce je besplatan, a na odmah iza odbrojavanja sa Kule Beograd usledće višeminutni vatromet.

U programima za doček u Beogradu uživaju i mnogobrojni turisti, s obzirom na to da su hotelski i smeštajni kapaciteti u Beogradu još pre nekoliko dana zvanično popunjeni, što, prema rečima direktora Turističke organizacije Beograd Modraga Popovića, znači da je broj turista značajno veći nego prošle godine.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar