Бањалука: Усвојен градски буџет за наредну годину

На ванредној сједници Скупштине града Бањалука одборници су усвојили градски буџет за наредну годину од 214 милиона КМ.

Република Српска 28.12.2023 | 20:29
Бањалука: Усвојен градски буџет за наредну годину

Буџет је усвојен са 21 амандманом скупштинске већине и једним амандманом СПС-а.

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић рекао је да је на наплату дошло ненамјенско трошење средстава, као и кршење закона од градоначелника Драшка
Станивуковића који је на све начине покушао извршити притисак на одборнике како би изгласали тражени кредит.

"Хтио је да отме моја овлашћења и да закаже ванредну сједницу, како би он покушао овдје нешто да лови. Када је схватио да му се нико од одборника неће појавити, чак ни сви из његовог клуба, њих четворо, одустао је од свега тога и данас се прави као да се ништа није десило", оцијенио је Нинковић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић рекао је да је Буџет града за 2024. донесен иако је градоначелник све вријеме тражио кривца и тврдио да неће бити усвојен.

"На све начине градска администрација је покушала да одгоди усвајање буџета. Подваљивали су нам разне ствари кроз ребаланс, наравно нисмо подлегли притисцима", каже Топић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић тврди да је Буџет "насилно усвојен", те да је "прекројен за 16 милиона КМ".

"Амандмани су неспроводиви, мимо препорука реосрног министарства и нисам сиугуран да овај буџет може бити валидан", рекао је Станивуковић.

Он је подсјетио да на данашњој сједнци нису на дневни ред уврштене тачке о ребалансу буџета и кредитном задужењу, те напоменуо да је ипак пронашао рјешење и да је за Бањулуку обезбиједио шест милиона КМ донаторских средстава, како би биле исплаћене плате, субвенције, социјална и друга давања за суграђане који чекају усвајање ребаланса.

Он је предложио да се за сутра закаже нова ванредна сједница, те да одборници усвоје ребаланс са овим, а не раније предложеним кредитним средствима, а све како би грађани могли да остваре своја права. 

(Срна) Фото:ГУ БЛ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Бранци

28.12.2023 20:49

Велики скуп незналица. Никад гори састав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

29.12.2023 08:01

Ови су се давно договорили да народ исмијавају. Све го лопов.

Name

РЕ

29.12.2023 11:00

Овог муљатора бурлине школе и лажова тако младог преваранта треба наредним изборима смијенити у општини БЛ, највише због лажни обећања за гласове на његовим изборима најсиромашније популације у БЛ.

Name

БОY

29.12.2023 15:33

То мали додик насео на ону ствар његовог инспиратора тонхила.

Name

Јадна је Бањалука

28.12.2023 20:52

О којој брину дошљаци и скоројевићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јадна БЛ

29.12.2023 12:04

Управо тако СЕЉАК ДО СЕЉАКА а одлучују за БЛ! Сташно

Name

Лелеее

30.12.2023 12:18

На жалост свих нас, тако је. Тражили смо добили смо. Надајмо се да ће вријеме одрадити своје И прочистити све ово. Као муљ кад се појави па се избистри вода.

Name

Крајишник

28.12.2023 21:21

Ал је било пара за тениски терен и Српска опен,а сад тражи кредит,еееее симбиоза завршио си и ти своје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

28.12.2023 21:47

Годподо из СНСД ви сте заједно са градоначелником сво вријеме правили циркус од градске скупштине. И поред свих ваших опструкција Драшко Станивукович иако "средњошколац" доказао је и показао кад се хоће да се и може. Кад бих хтио набројати све пројекте од када је дошао на чело града, а и ту су биле опструкције МНОГО је урадио. И не заборавите да сте и споменик пострадалим борцима ВРС који се гради под управом на чијем челу је Драшко Станивуковић такође опструисали. Ако народ отвори очи у октобру 2024 ће вас поново казнити, али у много више локалних заједница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

28.12.2023 22:25

Тај твој градоначелник у којег се кунеш данас је рекао да је набавио 6 милионна марака донаторских средстава којима ће покрпити оно што је потрошио мимо буџета за ову годину. А за шта је до јутрос тражио да одборници изгласају кредит. Кад се толико кунеш у њега ајде молим те реци ми ко је то данас толико луд да некоме поклони 6 милиона марака, а да не тражи нешто као контрауслугу? Само полако мјесеци пред нама показаће који је тајкун поклонио те паре (ако је стварно то урадио) и шта је од нашег балавог градоначелника добио за узврат

Name

За Истину,

29.12.2023 06:51

Драшко нема појма о животу, а не о вођење града, понаша се ко дијете на тути.

Name

Станивуковићу,

28.12.2023 21:52

Чуј нашао донатора за 6 милиона марака, која то будала ради без разлога. Просвотли нас. Човјече ти немаш организована одјељења због своје дијете, а у финансије се разумијеш ко Мара у ону ствар, зато је боље да пустиш људе који ти знају да раде буџет и трошења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петровиц

28.12.2023 23:14

Вјероватно се ти разумијес у будет кркане.Па кад се висе радило у Бањалуци.Нема висе прице у селима да нема воде.Све и једно село на Бањалуцкој опстини има воду.Али вама злобницима није ниста свето.

Name

Хахахха ботинооо

28.12.2023 23:40

Ето зна Топић, Поповић, стручњак Грбић и Мишо тровач. Хахаххахахах

Name

Семберија

29.12.2023 08:23

Станивуковићу, пакуј ствари и путуј кући из градске куће. Заврши факултет ради на себи, у смислу карактера, поштења, да не издајеш људе. Све си прокоцкао, долазе други људи, политичка каријера ти је готова. Вукановић и његова листа је најбоља опција

ОДГОВОРИТЕ