Banjaluka: Usvojen gradski budžet za narednu godinu

Na vanrednoj sjednici Skupštine grada Banjaluka odbornici su usvojili gradski budžet za narednu godinu od 214 miliona KM.

Republika Srpska 28.12.2023 | 20:29
Banjaluka: Usvojen gradski budžet za narednu godinu

Budžet je usvojen sa 21 amandmanom skupštinske većine i jednim amandmanom SPS-a.

Predsjednik Skupštine grada LJubo Ninković rekao je da je na naplatu došlo nenamjensko trošenje sredstava, kao i kršenje zakona od gradonačelnika Draška
Stanivukovića koji je na sve načine pokušao izvršiti pritisak na odbornike kako bi izglasali traženi kredit.

"Htio je da otme moja ovlašćenja i da zakaže vanrednu sjednicu, kako bi on pokušao ovdje nešto da lovi. Kada je shvatio da mu se niko od odbornika neće pojaviti, čak ni svi iz njegovog kluba, njih četvoro, odustao je od svega toga i danas se pravi kao da se ništa nije desilo", ocijenio je Ninković.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić rekao je da je Budžet grada za 2024. donesen iako je gradonačelnik sve vrijeme tražio krivca i tvrdio da neće biti usvojen.

"Na sve načine gradska administracija je pokušala da odgodi usvajanje budžeta. Podvaljivali su nam razne stvari kroz rebalans, naravno nismo podlegli pritiscima", kaže Topić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tvrdi da je Budžet "nasilno usvojen", te da je "prekrojen za 16 miliona KM".

"Amandmani su nesprovodivi, mimo preporuka reosrnog ministarstva i nisam siuguran da ovaj budžet može biti validan", rekao je Stanivuković.

On je podsjetio da na današnjoj sjednci nisu na dnevni red uvrštene tačke o rebalansu budžeta i kreditnom zaduženju, te napomenuo da je ipak pronašao rješenje i da je za Banjuluku obezbijedio šest miliona KM donatorskih sredstava, kako bi bile isplaćene plate, subvencije, socijalna i druga davanja za sugrađane koji čekaju usvajanje rebalansa.

On je predložio da se za sutra zakaže nova vanredna sjednica, te da odbornici usvoje rebalans sa ovim, a ne ranije predloženim kreditnim sredstvima, a sve kako bi građani mogli da ostvare svoja prava. 

(Srna) Foto:GU BL

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Branci

28.12.2023 20:49

Veliki skup neznalica. Nikad gori sastav.

ODGOVORITE
Name

Borac

29.12.2023 08:01

Ovi su se davno dogovorili da narod ismijavaju. Sve go lopov.

Name

RE

29.12.2023 11:00

Ovog muljatora burline škole i lažova tako mladog prevaranta treba narednim izborima smijeniti u opštini BL, najviše zbog lažni obećanja za glasove na njegovim izborima najsiromašnije populacije u BL.

Name

BOY

29.12.2023 15:33

To mali dodik naseo na onu stvar njegovog inspiratora tonhila.

Name

Jadna je Banjaluka

28.12.2023 20:52

O kojoj brinu došljaci i skorojevići.

ODGOVORITE
Name

Re Jadna BL

29.12.2023 12:04

Upravo tako SELJAK DO SELJAKA a odlučuju za BL! Stašno

Name

Leleee

30.12.2023 12:18

Na žalost svih nas, tako je. Tražili smo dobili smo. Nadajmo se da će vrijeme odraditi svoje I pročistiti sve ovo. Kao mulj kad se pojavi pa se izbistri voda.

Name

Krajišnik

28.12.2023 21:21

Al je bilo para za teniski teren i Srpska open,a sad traži kredit,eeeee simbioza završio si i ti svoje!

ODGOVORITE
Name

ISTINA

28.12.2023 21:47

Godpodo iz SNSD vi ste zajedno sa gradonačelnikom svo vrijeme pravili cirkus od gradske skupštine. I pored svih vaših opstrukcija Draško Stanivukovič iako "srednjoškolac" dokazao je i pokazao kad se hoće da se i može. Kad bih htio nabrojati sve projekte od kada je došao na čelo grada, a i tu su bile opstrukcije MNOGO je uradio. I ne zaboravite da ste i spomenik postradalim borcima VRS koji se gradi pod upravom na čijem čelu je Draško Stanivuković takođe opstruisali. Ako narod otvori oči u oktobru 2024 će vas ponovo kazniti, ali u mnogo više lokalnih zajednica.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

28.12.2023 22:25

Taj tvoj gradonačelnik u kojeg se kuneš danas je rekao da je nabavio 6 milionna maraka donatorskih sredstava kojima će pokrpiti ono što je potrošio mimo budžeta za ovu godinu. A za šta je do jutros tražio da odbornici izglasaju kredit. Kad se toliko kuneš u njega ajde molim te reci mi ko je to danas toliko lud da nekome pokloni 6 miliona maraka, a da ne traži nešto kao kontrauslugu? Samo polako mjeseci pred nama pokazaće koji je tajkun poklonio te pare (ako je stvarno to uradio) i šta je od našeg balavog gradonačelnika dobio za uzvrat

Name

Za Istinu,

29.12.2023 06:51

Draško nema pojma o životu, a ne o vođenje grada, ponaša se ko dijete na tuti.

Name

Stanivukoviću,

28.12.2023 21:52

Čuj našao donatora za 6 miliona maraka, koja to budala radi bez razloga. Prosvotli nas. Čovječe ti nemaš organizovana odjeljenja zbog svoje dijete, a u finansije se razumiješ ko Mara u onu stvar, zato je bolje da pustiš ljude koji ti znaju da rade budžet i trošenja.

ODGOVORITE
Name

Petrovic

28.12.2023 23:14

Vjerovatno se ti razumijes u budet krkane.Pa kad se vise radilo u Banjaluci.Nema vise price u selima da nema vode.Sve i jedno selo na Banjaluckoj opstini ima vodu.Ali vama zlobnicima nije nista sveto.

Name

Hahahha botinooo

28.12.2023 23:40

Eto zna Topić, Popović, stručnjak Grbić i Mišo trovač. Hahahhahahah

Name

Semberija

29.12.2023 08:23

Stanivukoviću, pakuj stvari i putuj kući iz gradske kuće. Završi fakultet radi na sebi, u smislu karaktera, poštenja, da ne izdaješ ljude. Sve si prokockao, dolaze drugi ljudi, politička karijera ti je gotova. Vukanović i njegova lista je najbolja opcija

ODGOVORITE