Адвокати траже преиспитивање убиства Крунића

У Врховном суду Републике Српске данас је одржано другостепено рочиште оптуженима за тешко убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића који су првостепеном пресудом осуђени на укупно 60 година затвора.

Република Српска 27.12.2023 | 17:59
Адвокати траже преиспитивање убиства Крунића

Идок је Сњежана Петковић, републички јавни тужилац, изјавила да у потпуности остаје код писане жалбе достављене Врховном суду РС, адвокати одбране узнемирујућим фотографијама настојали су указати да Славиша Крунић уопште није убијен онако како то наводи оптужница, односно првостепена пресуда.

 

Одбрана оптужених је између осталог истакла да је велики пропуст био што није урађена реконструкција тешког убиства које је у априлу 2019. године шокирало јавност.

Татјана Савић испред адвокатског тима одбране првооптуженог Бенедија Ђукановића који је осуђен на 40 година затвора, изјавила је да првостепена пресуда поставља више питања, него што даје одговора.


– Све се врти око Горана Илића, јединог преживјелог у овим догађајима из возила у којем је био Славиша Крунић. Иако је одбрана то тражила, реконструкција догађаја није обављена, а била је нужна. На ову нужност осим вјештака одбране, указао је и вјештак тужилаштва- рекла је Савићева подсјетивши како је судија током првостепеног поступка уз помоћ лупе тумачио фотографије са увиђаја.

Узнемирујуће фотографије
Савићева је у једном тренутку затражила да се угасе телевизијске камере у судници, а затим је показала више узнемирујућих фотографија са увиђаја, међу којима је на првом мјесту изрешетани џип у којем су се у тренутку убиства налазили Славиша Крунић и Жарко Павловић, те возач Горан Илић.

– Према изјави Горана Илића, он је сједио на мјесту возача, Жарко Павловић иза њега, а иза сувозачевог мјеста је био Славиша Крунић. Пуцано је са десне стране и са предње стране, али чауре су пронађене са лијеве стране возила. Часни суде погледајте ова стакла и трагове хитаца на возачевом мјесту гдје се налазио Илић. Он нема ниједну повреду, то је теоретски немогуће- рекла је адвокат Татјана Савић.

Показујући друге узнемирујуће фотографије, Савићева је истакла да Крунић нема повреде са десне стране.

– Остаци мозга пронађени су поред рукохвата са десне стране. Немогуће је и противно је сваком закону физике да је на Крунића пуцано са десне стране. Оно што је у складу са логиком јесте да је на Крунића пуцано у возилу и да је погођен у доњи дио врата, према горе, након чега је тијелом пао на десну страну. Након тога је пуцано на возило како би се инсценирало све- изјавила је Савићева.

Додала је и како су вјештаци тврдили да Илић није био у возилу у вријеме пуцњаве, јер нема повреда, нема крви на конзоли и патосницама. Савићева је подсјетила да је пронађен, како каже неки траг, али он није вјештачен.

Посебан дио Савићева је одвојила за положај тијела Жељка Ковачевића које је пронађено у близини напада на Крунића и пратњу.

– Суд прави разне конструкције у вези са смрћу Жељка Ковачевића. На лицу мјеста нема довољно крви да је особа убијена на том мјесту, рекли су вјештаци. Руке Ковачевића биле су на леђима и немогуће је да је особа убијена у овом положају- истакла је адвокат првооптуженог Бенедија Ђукановића.

О траговима пронађеним на оружју Савићева се осврнула на дио из првостепене пресуде, рекавши да је најстрашније у образложењу првостепене пресуде био дио у којем се поставља питање зашто Бенеди Ђукановић није рекао чија су још три трага пронађена на оружју, па да се истражује. Није то на Бенедију, зна се ко проводи истрагу, рекла је Савићева.

– Ова пресуда мора да се укине и да се уради реконструкција уз присуство вјештака– закључила је адвокат Татјана Савић.

“Није знао”
Светозар Бајић, адвокат Родољуба Гајића који је првостепеном пресудом осуђен на 20 година затвора, упознао је суд да је тек недавно именован по службеној дужности на мјесто адвоката, након што је разријешен претходни адвокат Маринко Бркић.

Бајић је истакао да Гајић када је давао одређене информације Жељку Ковачевићу, није знао да ће Крунић бити убијен.

– Гајић је рекао у ком дијелу је саопштавао одређене информације о кретању Крунића Жељку Ковачевићу, али те информације су Ковачевићу биле познате и без тога. Гајић је у критичном периоду имао алиби и није био помагач са директним умишљајем. Тај помагач је НН лице које је пратило критичног дана кретање Крунића и одлазак према викендици, а Гајић је страдао због свог познанства са Ковачевићем– објаснио је адвокат Бајић.

Додао је да је Родољуб Гајић у истрагу ушао добровољно.

– Да је ово све радио, како се то тврди, сигурно не би добровољно сарађивао са полицијом. Гајић није познавао ни Бенедија Ђукановића, ни Емилиа Балда, а телефони који су одузети од њега никада нису вјештачени у том правцу- рекао је Бајић додавши како се пресуда не може бавити претпоставкама.

– Овдје постоји само нехатно поступање Родољуба Гајића и он није знао да ће Крунић бити убијен– рекао је Бајић затраживши ослобађајућу пресуду за свог брањеника.

Драган Ступар, адвокат Емилиа Балда који је у првостепеном поступку ослобођен оптужби да је био саучесник, рекао је да у свему остаје код писменог отправка жалбе.

Вијеће Врховног суда РС у наредним данима ће донијети одлуку у случају тешког убиства Славише Крунића и Жарка Павловића које је извршено 22. априла 2019. године у Гламочанима код Лакташа.

(Српскаинфо)   Фото:Сцхреенсхот

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Задес

27.12.2023 18:07

Од почетка је то смрдило баш а круже приче да су тјела доведена на то мјесто по улазно излазних прострелним ранама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се

28.12.2023 06:10

Кад ,,врх,, не жели праве резултате,неце их ни бити. Као случај Вукелиц и сл.

Name

Игор

27.12.2023 18:30

Таман и да је покојни Крунић умро од срчаног удара они су заслужили смртну казну а највјероватније да ће изаћи на слободу за коју годину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биља

27.12.2023 18:37

Очигледна муљавина, а зна се и због чега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Биља

27.12.2023 19:52

Због чега

Name

Ре ре Биља

27.12.2023 21:26

Погледај ко је нови власник Крунићеве фирме Сецтор Сецуритy, можда дођеш сам до закључка.

Name

Херцеговац

27.12.2023 18:47

Истражују ли се наручиоци или је то небитно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина ?

27.12.2023 19:24

Ко је убио Славишу Крунића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.12.2023 05:31

Убио га неко ко је имао интереса. Неко о коме је покојни Славиша Крунић јавно говорио. Постоје његови говор. Јавна тајна.

Name

Никакво чудо

27.12.2023 19:37

Тамо гдје суде судови Републике Српске,нема правде,што је постао стандард накарадног правосуђа!Тамо гдје невини труле по затворима,док се убице и криминалци слободно крећу,ту су закон и правда мртви,као и држава која се тако зове. Само један судија је праведан,и он ће донијети исправне пресуде,само што то злочинци нису свјесни,убијеђени да су недодирљиви!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

27.12.2023 19:46

Пусти то овако онако зна ли се тачно ко је њега убио а то је ли с десне стране ту или овде је сасвим небитно

ОДГОВОРИТЕ
Name

У

27.12.2023 20:35

Убио га онај сто му ото фирму зато смето

Name

ДТИ

27.12.2023 21:32

Колико ја видим, испасце да је он побио ове сто су јос изгинули и онда убио сам себе.

Name

Ма

28.12.2023 09:30

Ти млатиш празну Сламу,!Ко га убио?? Није само то Прочитај све што пише бит ће ти Јасније,А ако не разумијеш писано нека ти неко РАСТУМАЧИ или прочитај 10X ,можда ће ти бити Јасније,Ко је убио моју Мајку,и Брата,знам 100% и шта убица и даље шета и ради исте ствари као и прије, Пркоси још се наслађује псујући ми Мајку, Е То ти је Правосуђе РС и цијеле БиХ,

Name

Како

27.12.2023 20:11

Се то Намјешта као у крими филмовима,Није Ми јасно или сам наиван,ко то све испланира изрежира и изфинанцира,,Да ли толико мало вриједи нечији Живот,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.12.2023 20:13

Као и у свакој мафијаској дрзави тако и код нас. РС је, назалост, класицна мафијаска дрзава у којој се људи убијају као зецеви и ником ниста јер је и тузиластво и судство и полиција под контролом резима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

27.12.2023 20:13

Мотив и налогодавац да се објави јавно иначе ћемо опет на Трг! Срам вас било ,претворили сте Српску у мафијашку дрзаву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

27.12.2023 21:59

Свака ти је мафијашка бар ове око нас и нашем окружењу. Богами и ширем

Name

Мишо

27.12.2023 22:35

Испаде да се Крунић сам убио ово је лакрдија од државе и судства.

Name

Бег

27.12.2023 21:39

Бице да је сам себе убио. Адвокати, најгора сорта људи. Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Бега

27.12.2023 22:51

Управо,тако али нису они без Подршке Тужиоца,и судија,ништа, Био сам присутан на суду у Б,Луци,Да не описујем о чему се рад али судија тужилац и тужена страна,Боже сачувај,И на крају да не одуговлачим пресуда у корист окривљене стране,Иако и тужена страна 100,,% зна да то није тако,што је касније сам тужени признао да је Подмитио индиректно судију али и тужиоца који је заступао оштећену страну, Пресуда је ту у рукама оштећене стране, Све у свему ово нема нигдје у Свијету правосуђе треба укинут у подпуности из разлога да ником не служи ни за што сем за пљачку и лош имиџ у Свијету,

Name

Ре

28.12.2023 10:42

То су људи без морала и части.у овом случају испод сваког нивоа и за то морају бити кажњени и ако су узели огромне паре...зна се од кога да се релативизује овај случај... као што су они поданици и сарадници тужилаштва и суда бих...који су допринијели да Србви буду осуђени дупло и више него што треба...

Name

Тражити

27.12.2023 23:16

НАЛОГОДАВЦАаааааааааа,,или не смију, или знају па су плаћени (подмићени). Да ћуте,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

28.12.2023 09:56

У овом процесу је питање налогодаваца и стварнога мотива овог бруталног убиства, за суд маргинално питање!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пируз-пала

28.12.2023 20:34

Наравно да је маргинално. Ко у оваквој РС смије упријети прстом у татиног сина, који је преузео покојникову фирму, а кажу и жену...? Покој души часног и честитог Славише Круница. Био је људина каква се ријетко рађа. И глас разума у овом лудилу.

Name

Марко В

29.12.2023 11:20

Срамота …. Убили цовека па сад це на крају испасти да се сам убио… Е то је наса Дрзава …Смијесно ….

ОДГОВОРИТЕ