Затворен Ајфелов торањ због штрајка радника

Ајфелов торањ у Паризу затворен је за посјетиоце због штрајка у вези са преговорима око уговора и то на стогодишњицу рођења Гистава Ајфела, творца овог симбола главног града Француске.

Свијет 27.12.2023 | 16:32
Затворен Ајфелов торањ због штрајка радника

Портпарол Ајфелове куле рекао је да туристи и даље могу да приступе стакленој еспланади испод торња, али је улаз на саму кулу висине 300 метара затворен до даљег.

Према ријечима портпарола, штрајк је проглашен уочи преговора о уговору са градом Паризом, који је власник споменика старог 134 године.

Није јасно колико ће штрајк трајати, пише Дејли мејл.

Ајфелов торањ, који је једна од најпосјећенијих локација на свијету, обично је отворен 365 дана у години и очекује се да ће играти централну улогу на Љетним олимпијским играма у Паризу 2024. године.

Ову туристичку атракцију годишње у ово доба године обично посјети око 20.000 људи дневно.

Портпарол је додао да ће специјална музичка емисија, којом се обиљежава годишњица смрти Гистава Ајфела 27. децембра 1923. године, бити емитована вечерас на друштвеним мрежама и француској телевизији јер је унапријед снимљена.

(Срна)   Фото: МОНДО/МАРКО ЧАВИЋ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

+

27.12.2023 17:18

Дотле је дошло. Није злато све што сија. Тај се најпрече. Боље да бијеже одатле. Тај је преоптерећен. Па не би ту, да ми плате златом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУС

27.12.2023 18:11

Па шта. Исто смо ми у Сокоцу као Париз. И наши у дворани штрајкују па ником ништа. А што дјеца немају гдје да тренирају што нема гдје да се одиграју утакмице, што је Цицко уништио и ово мало спорта у Сокоцу то никога не интересује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макрон

27.12.2023 19:42

Од кад је изопачени ум Макрона,предсједник Француске,грађанима је све лошије,а бит ће и горе!!! Нема другог избора,него да грађани употријебе најрадикалније мјере према педерчини,да служи за примјер његовим насљедницима!!!

ОДГОВОРИТЕ