Zatvoren Ajfelov toranj zbog štrajka radnika

Ajfelov toranj u Parizu zatvoren je za posjetioce zbog štrajka u vezi sa pregovorima oko ugovora i to na stogodišnjicu rođenja Gistava Ajfela, tvorca ovog simbola glavnog grada Francuske.

Svijet 27.12.2023 | 16:32
Zatvoren Ajfelov toranj zbog štrajka radnika

Portparol Ajfelove kule rekao je da turisti i dalje mogu da pristupe staklenoj esplanadi ispod tornja, ali je ulaz na samu kulu visine 300 metara zatvoren do daljeg.

Prema riječima portparola, štrajk je proglašen uoči pregovora o ugovoru sa gradom Parizom, koji je vlasnik spomenika starog 134 godine.

Nije jasno koliko će štrajk trajati, piše Dejli mejl.

Ajfelov toranj, koji je jedna od najposjećenijih lokacija na svijetu, obično je otvoren 365 dana u godini i očekuje se da će igrati centralnu ulogu na Ljetnim olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Ovu turističku atrakciju godišnje u ovo doba godine obično posjeti oko 20.000 ljudi dnevno.

Portparol je dodao da će specijalna muzička emisija, kojom se obilježava godišnjica smrti Gistava Ajfela 27. decembra 1923. godine, biti emitovana večeras na društvenim mrežama i francuskoj televiziji jer je unaprijed snimljena.

(Srna)   Foto: MONDO/MARKO ČAVIĆ

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

+

27.12.2023 17:18

Dotle je došlo. Nije zlato sve što sija. Taj se najpreče. Bolje da biježe odatle. Taj je preopterećen. Pa ne bi tu, da mi plate zlatom.

ODGOVORITE
Name

РУС

27.12.2023 18:11

Па шта. Исто смо ми у Сокоцу као Париз. И наши у дворани штрајкују па ником ништа. А што дјеца немају гдје да тренирају што нема гдје да се одиграју утакмице, што је Цицко уништио и ово мало спорта у Сокоцу то никога не интересује.

ODGOVORITE
Name

Makron

27.12.2023 19:42

Od kad je izopačeni um Makrona,predsjednik Francuske,građanima je sve lošije,a bit će i gore!!! Nema drugog izbora,nego da građani upotrijebe najradikalnije mjere prema pederčini,da služi za primjer njegovim nasljednicima!!!

ODGOVORITE