Вучић осудио напад на припаднике ромске мањине

- Предсједник Србије Александар Вучић најоштрије је осудио насилнички напад у којем су претучени припадници ромске националне мањине доктор Бранко Кајтази и његова двојица малољетних синова, те поручио да је Београд космополитски град у којем свако треба да се осјећа безбједно.

Србија 27.12.2023 | 14:00
Вучић осудио напад на припаднике ромске мањине

"Нећемо да дозволимо да такви као појединци који су нанели повреде доктору Кајтазију и његовим синовима, буду слика нашег главног града. За своје недело морају да одговарају", поручио је Вучић.

Вучић је истакао да су Роми равноправни грађани Србије и да држава не може да дозволи да било која заједница буде маргинализована и дискриминисана, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Желећи доктору Кајтазију и његовим синовима брз опоравак, Вучић је навео да се нада да ће они наставити да доприносе напретку Србије.

Он је подсјетио да је у Србији до сада реализован низ програма у области образовања, запошљавања, предузетништва и социјалне инклузије, кроз које је пружена додатна подршка и помоћ оснаживању ромске заједнице, додајући да ће држава наставити са таквим пројектима.

Двојица дјечака претукла су Кајтазија, познатог београдског неуролога, као и његове малољетне синове прије два дана у насељу Браћа Јерковић.

Доктор Кајтази испричао је да су њега и синове нападачи ударали металним штанглама по глави и тијелу и да су их исијекли, због чега су много крварили.

Сви су завршили у Ургентном центру, гдје је доктор Кајтази остао да лежи јер је изгубио свијест због потреса мозга.

(Срна) Фото: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

АР

27.12.2023 14:41

Борац за мир

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.12.2023 14:43

Ти предсједниче ништа не дозвољаваш, али тек пошто се деси. Да ли се може нешто спријечити. Накнадна памет није потребна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.12.2023 15:30

Биле таблице шта је сљедеће, човјек од ријечи.

Name

Старина

27.12.2023 18:18

Имате своју странку Србија против насиље,и шта раде туку шипкама и лупају прозоре и врата на скупштини, повредили и полицајце.

Name

Мисо

27.12.2023 15:34

Браво... Ре

ОДГОВОРИТЕ