Vučić osudio napad na pripadnike romske manjine

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je osudio nasilnički napad u kojem su pretučeni pripadnici romske nacionalne manjine doktor Branko Кajtazi i njegova dvojica maloljetnih sinova, te poručio da je Beograd kosmopolitski grad u kojem svako treba da se osjeća bezbjedno.

Srbija 27.12.2023 | 14:00
Vučić osudio napad na pripadnike romske manjine

"Nećemo da dozvolimo da takvi kao pojedinci koji su naneli povrede doktoru Кajtaziju i njegovim sinovima, budu slika našeg glavnog grada. Za svoje nedelo moraju da odgovaraju", poručio je Vučić.

Vučić je istakao da su Romi ravnopravni građani Srbije i da država ne može da dozvoli da bilo koja zajednica bude marginalizovana i diskriminisana, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

Želeći doktoru Кajtaziju i njegovim sinovima brz oporavak, Vučić je naveo da se nada da će oni nastaviti da doprinose napretku Srbije.

On je podsjetio da je u Srbiji do sada realizovan niz programa u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i socijalne inkluzije, kroz koje je pružena dodatna podrška i pomoć osnaživanju romske zajednice, dodajući da će država nastaviti sa takvim projektima.

Dvojica dječaka pretukla su Кajtazija, poznatog beogradskog neurologa, kao i njegove maloljetne sinove prije dva dana u naselju Braća Jerković.

Doktor Кajtazi ispričao je da su njega i sinove napadači udarali metalnim štanglama po glavi i tijelu i da su ih isijekli, zbog čega su mnogo krvarili.

Svi su završili u Urgentnom centru, gdje je doktor Кajtazi ostao da leži jer je izgubio svijest zbog potresa mozga.

(Srna) Foto: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

AR

27.12.2023 14:41

Borac za mir

ODGOVORITE
Name

Re

27.12.2023 14:43

Ti predsjedniče ništa ne dozvoljavaš, ali tek pošto se desi. Da li se može nešto spriječiti. Naknadna pamet nije potrebna.

ODGOVORITE
Name

Ре

27.12.2023 15:30

Биле таблице шта је сљедеће, човјек од ријечи.

Name

Starina

27.12.2023 18:18

Imate svoju stranku Srbija protiv nasilje,i šta rade tuku šipkama i lupaju prozore i vrata na skupštini, povredili i policajce.

Name

Miso

27.12.2023 15:34

Bravo... Re

ODGOVORITE