Владина политика задужења довела у проблем и општине

- Политика задужења коју води Република Српска је погрешан курс који може довести у питање функционисање буџета, али и локалних заједница, на које се та политика одражава, изјавио је предсједник Главног одбора СДС и начелник општине Модрича Јовица Радуловић у рубрици “Без увијања”, Јутарњег програма БН ТВ.

Република Српска 27.12.2023 | 11:17
Владина политика задужења довела у проблем и општине

- Константним задуживањем без улагања у развој РС, не може се очекивати позитиван исход, каже Радуловић и подсјећа да је ребуплички буџет само у овој години био оптерећен дугом од 1,2 милијарде КМ.

“Све су то осјетиле локалне заједнице и јасно је да се задужења користе за отплату већ постојећих дугова”, каже Радуловић.

Без обзира на финансијске проблеме који су обиљежили ову годину, Радуловић је истакао да је задовољан постигнутим резултатима у општини Модрича. Усвојен је ребаланс буџета за ову и буџет за наредну годину.

“Буџет за следећу годину смо усвојили у износу од 16,7 милиона КМ. Морам да подсјетим 2021. године смо дошли на буџет од 10 милиона КМ. Успјели смо да овај буџет за 2024. усвојимо на износ од 16, 7 милиона КМ и очекујем да ћемо испунити значајне инфраструктурне пројекте у наредној години”, истиче Радуловић.

Ипак, каже, буџет није довољан да подмири све потребе.

“И кад ме питају да ли је буџет развојни или социјални, у овим нашим односима сви буџети И локалних заједница и Република Српска су искључиво усмјерени ка социјалним категоријама”, објашњава Радуловић.

Сарадња са Владом, каже, не постоји, те су принуђени да се сналазе сами како знају и умију.

(БН) Фото: БН 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

+

27.12.2023 12:03

ОВАЈ СИСТЕМ ЈЕ УСТРОЈЕН, ДА МАЊИНА УЗИМА СЕБИ, А ВЕЋИНА НЕКА САМО СТВАРА. А КО ЈЕ УСВОИО ТАКВЕ ЗАКОНЕ. ПОЛТРОНИ У ВЛАСТИ. ПРВО ЈЕ ДОДИК ДАВАО МАЈИЦЕ СА ОЗНАКОМ СНСД ОД ПРВОГ МОМЕНТА ОМЛАДИНИ. ПОВЕЋАО СА ОМЛАДИНОМ СТРАНКУ. ЗАПОШЉАВАО ИХ У ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА И ТАКО СУ ЊЕГОВИ ГЛАСАЧИ. ДОНОСИО ЗАКОНЕ СА ТОМ ВЕЋИНОМ, КОЈИ ЊИМА ОДГОВАРАЈУ. А НИЈЕ ДОНИО ЗАКОН О ПОРИЈЕКЛУ ИМОВИНЕ, О ЈАВНИМ НАБАВКАМА, ЗЛОУПОТРЕБИО КОНЦЕСИЈЕ И МНОГО ТОГА. ЗЕМЉУ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ У БЛ, МИЈЕЊАО ЗА БАКИНАЧКУ. УБИЦЕ ВУКЕЛИЋА ЈОШ НИСУ ПРОНАЂЕНЕ. НИЈЕ МУ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС ТРГОВСКА ГОРА, ВЕЋ, ПЕЉЕШКИ МОСТ. И МНОГО ТОГА ЈОШ. ПРАВИ РЕВИЗОРИ ОБОЛИЈЕВАЛИ И УМИРАЛИ ЈЕ ПА И МЛАДИ. ЗА СВЕ ТО НИЈЕ МОЋАН БИО ДОДИК. ВЕЋ ГЛУПИ И ПОТКУПЉИВИ И ГРЕШНИ СРБИ. ОНИ, КОЈИ СУ ТО, КАО ВЕЋИНА ПОДРЖАВАЛИ. И ТАКО 30 ГОДИНА ДОДИК СВОЈУ ПОХЛЕПУ, НАЈВИШЕ ЗА СЕБЕ РЕАЛИЗУЈЕ У ДРУШТВУ. Србин. Обичан човјек, који се стиди, што нам је већина таква. А ИМАЛИ СМО ПРЕТКЕ ПОШТЕНЕ. ЈОШ ВИЈЕРУЈЕМ НАЈВИШЕ САМО ХЕРЦЕГОВЦИМА СРБИМА. ТАКО САМ ЧУО ОД СТАРИЈИХ, А И ЈАВНО ПОСМАТРАМ. НИКОГ ЛИЧНО НЕ ПОЗНАЈЕМ, АЛИ СЕ ВИД, ДА ИМАЈУ ЧАСТ И КАРАКТЕР. Србин Од БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

27.12.2023 12:08

Покупио је ДОДО У СВОЈУ СТРАНКУ, НАЈВИШЕ ЊИХ У ОПШТИНАМА, ПА НАМ ЈЕ ТО САДА ТАКО. НИСУ ГЛЕДАЛИ СВОЈ ЗАВИЧАЈ. ВЕЋ СВИ НАПРЕДОВАЛИ У БЛ И БЕОГРАД. ТУЖНО. И РАСЕЛИЛИ РС СКОРО СВУ. РАСПИТАЈТЕ СЕ ЗА ПИК МЛАДЕН СТОЈАНОВИЋ И ДИ ПОДГРАДЦИ, КОЈИ СУ ДВА ВИЈЕКА РАДИЛИ. А ПИШЕ СЕ ДА СУ ПРОПАЛИ. ТО ДОЉЕ У ГРАДИШЦИ ОБИЈАВИШЕ ДОДО ИМА КУЋУ И ЗЕМЉЕ ИХИ ХИ. БАКИНЦИ И ЗЕМЉЕ ДО ДУБИЦЕ ЊЕГОВО И ОД СИНА ВИЈЕРУЈЕМ. Србин од БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

27.12.2023 12:09

Е мој Јовице,нисте једини што немате сарадњу са владом,где год они нису победили ту нема сарадње,нема помоћи.Не знам шта очекују на следећим изборима,како мисле да народ гласа за њих? Драги Модричани и сви ви што сте добили шипак од ове владе памет у главу када буду следећи избори,доћиће и овоме крај,свако иоле нормалан не би требао овако делити народ,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

27.12.2023 13:09

Овдје би требао да се огласи онај сто лупета какву политику води влада и то је огледало те политике које це многе опстине и градове довести у велике проблеме у функционисању јер ову само знају задузивати и неплански тросити и пљацкати а то све пада на леда градова и опстина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Греска

27.12.2023 16:16

Локалне заједнице послују лосе јер су на целу опстина људи који све трпају у свој дзеп. Врло једноставно: нпр. Купују станове и никад им није доста, њихов број се мјери двоцифреним бројем. Затим аута, масине, камуони. И ниједне мрвице за развој мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

27.12.2023 16:38

нас није задузио као ви СДС уведосте нас у рат за лицне интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

27.12.2023 16:39

Предајте ту РС вец висе некоме на управљање несрамотитесе висе видите Сви заједно да неиде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ред рад дисциплина

27.12.2023 16:49

Не само општине,већ и само становништво које једва преживљава крај са крајем....због ослобађања и амнестији дугова тајкунима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

аћим

27.12.2023 20:01

Па овако државу може водити дијете из обданишта.Сваки мјесец задужење да би се исплатиле плате буџетлијама.Имал ико паметан да може нешто направити да се на овај начин не ради.

ОДГОВОРИТЕ