Детаљи несреће код Плава у којој је четворо погинуло

Млади брачни пар Мерсин (26) и Елдина Хаџај (20), Нермин Ћирковић (26) и Мирзин Мекули, сви из Плава погинули су синоћ у стравичној саобраћајној несрећи која се догодила у месту Брезојевица у Црној Гори.

Регион 26.12.2023 | 15:18
Детаљи несреће код Плава у којој је четворо погинуло

Несрећа се догодила јуче око 19.35 сати када су аутомобил марке "пасат" у ком су били Ћирковић и Мекули, иначе сниматељ телевизије Плав, враћали из тог града након просидбе девојке где су све то снимали, али су највероватније услед неприлагођене брзине изгубили контролу над возилом и директно се закуцали у возило "ауди" у ком је био млади брачни пар који се кретао из супротног правца. Од силине ударца возила су полетела увис, а на лицу места сцене су биле језиве, јер су аутомобили потпуно смрскани.

- Мекули је те вечери радио, снимао је просидбу код једног рођака од Нермина Ћирковића у Рожајама. Наводно, њихова замисао је била да током целог дана снимају церемонију просидбе и све је било у реду, све док није дошло до тренутка када је требало да се снима колона будућих веселих сватова - каже Куриров саговорник и додаје:

- Ћирковић је био за воланом док је сниматељ Мекели наводно, седео на прозору са избаченом камером како би снимао колону и направио што боље кадрове. У том тренутку дошло је до директног судара "пасата" и "аудија".

Како даље наводи наш извор, ова деоница магистралног пута Андријевица - Плав -Гусиње је равна као писта.

- Пут је у овом делу прав и зато је невероватно како возачи нису видели један другог. Сумња се да је свему кумовала неприлагођена брзина, и да возачи оба аутомобила нису успели да реагују на време - каже саговорник и додаје:

- Сцена је била језива. Аутомобили су били потпуно смрскани, а ватрогасци су потом морали да секу возила како би дошли до путника.

Истрага ће утврдити како је тачно дошло до ове језиве саобраћајне несрећа у којој је њих четворо погинуло. Млади брачни пар је преминуо на лицу места, као и Чирковић, док је сниматељ подлегао повредама у беранској болници након неколико сати. Како нам је даље навео саговорник девојка која је погинула била је у другом стању.

- Млади брачни пар се недавно венчао и очекивали су принову. Иначе, у родни Плав дошли су за празнике из Немачке, како би их провели са породицама - каже за Курир мештанин овог града Црне Горе и додаје:

- Нермин је, иначе, био један од омиљених младића у Плаву, а његови родитељи су ову вест веома тешко поднели јер им је он син јединац. Мекули је поред посла сниматеља, раније је радио као медицински радник и људи из овог дела Црне Горе га обожавају. Такође, имао је бројне здравствене проблеме, а упркос свему се борио за кору хлеба.

(Курир) Фото: Принтсцреен/Фацебоок, РИНА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

борис

26.12.2023 16:41

Ако знамо да и у Црној Гори свијетла на ауту морају бити упаљена није ми јасно како на равној цести возаци нису видјели да им иоз супротног смијера у сусрет долази друго ауто. Или је и овде алкохол имао улогу само се о томе не говори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бананаман

26.12.2023 17:47

Видис да су били на просидби и све то снимали ова двојица...знаци било је ракије до кољена. Возили брзо пијани и убили недузну омладину.

Name

Дзомба

26.12.2023 18:17

На Балкану(бивсој Југи) на свакој трецој свадби буде мртвих.Алкохол,брза возња су узроци несреце.

ОДГОВОРИТЕ