Штрајк упозорења радника Завода за изградњу града

Радници Јавног предузећа ,,Завод за изградњу града,, Приједор започели су јутрос једночасовни штрајк упозорења. Они су незадовољни радом директора овог предузећа као и чињеницом да им касне плате. 

Република Српска 25.12.2023 | 11:46
Штрајк упозорења радника Завода за изградњу града

Једночасовни штрајк упозорења трајаће све до краја ове године и уколико се не испуне тражени захтјеви слиједи генерали штрајк, поручили су то радници јавног предузећа ,,Завод за изградњу града,,Приједор. 

„Ове седмице смо се одлучили да одржавамо штрајк упозорења. Наши захтјеви су смјена руководства, исплата запосталих плата и боља сарадња са оснивачем. Уколико се до краја године ништа не испуни, трећег јануара ступамо у генерални штрајк,, - каже Бојан Хргар, предсједник Синдикалне организације.

Подршку радницима пружио је Синдикат грађевинарства и стамбено-комуналних послова Републике Српске. 

„Овдје у штрајку нису само чланови синдиката , него сви радници што значи да је догорјело до ноктију. Чињеница је да нема три плате , а уз овакве плате какве јесу не може се живјети ни када су редовне . Овдје нема обзира према радницима. Овдје је и проблем послодавца , односно директора према радницима и тај лош однос па чак и мобинг траје већ дуги период. Покушали смо разговарати али човјек није имао разумијевања и из тог ралога захтјев за његову смјену подржавамо“- поручила је Драгана Врабичић, предсједница Синдиката грађевинарства Републике Српске.

Директор предузећа Тихомир Тимарац није одговарао на наше позиве, а став радника је јасан. Исплата сви доспјелих дуговања и успостављање боље сарадње на релацији радници-управа предузећа или слиједи генерални штрајк.

(БН) Фото: БН

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Истина

25.12.2023 12:53

Какав страјл мајмуни на посо Додо има 50милијона фали му јос који на посо стоко једна ЈАЦИСМО ОД ЊЕМАЦКЕ САМО СТОКО ПРОИЗВОДИ МЛИЈЕКО А ЈЕСЦЕТЕ ИДУЦЕ ГОДИНЕ ИМО ЦИГО КОЊА И ВОЗИЈО УГАЉ И РАДИЈО НА МУЗИКУ ВЕСЉЕ ПИТАГА ПРИЈАТЕЉ КАКО БИЗНИС СУПЕР НАКОН МАЛО ВРЕМЕНА ДОСО ПРИЈАТЕЉ У КАФАНУ ОВАЈ ОБОРИЈО НОС СТА ЈЕ ПРИЈАТЕЉУ АОН ОДГОВАРА ЦИМ САМ КОЊА НСУЦИЈО ДА НЕЈЕДЕ ОН ЦРЦЕ ТАКО И ОВИ НАСИ ЛОПОВИ БАЛКАНСКИ ИЗВИНИТЕ ПОСТЕНИ НАРОДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

25.12.2023 13:01

то да плате касне зар није Српска стабилна! 🤣🤣🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

25.12.2023 13:56

Па тата му је савјетник и он хоце крува без мотике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А шта сад бива?

25.12.2023 13:59

Да неће прескочит наплату такси и намета , лијепијех пара за потврде. Гарант сви имају шуљеве од жестоког радног оптерећења !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједоре цудесни граде

25.12.2023 14:22

Ко је видио униставати предузеце у ком си директор, пребацујуци пројекте са завода код свог приајтеља - приватника? СМЈЕНА ПОД ХИТНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

25.12.2023 16:38

Код директора Тихе кад дођеш обећа да ће све бити завршено па се касније испостави да нешто не може, а узме паре да спусти званичну цијену из понуде. Ја више нећу с њим ништа радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логично

25.12.2023 19:07

И један и други, политичари свјетског калибра 😀???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

26.12.2023 07:56

Гдје Вам је Гога психоза велики стручњак да Вас извуче из проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

12.02.2024 08:58

не зна се кои је гори....тимарац што свјесно упропашптава фирму и у мањку знања се ослања на град који га из неког разлога држи или овај хргар.....вељкина школа.....са дипломом приватног факултета фришко купљеном.......о приједоре цудесни граде

ОДГОВОРИТЕ